Categorie: "Koken"

Stap-voor-stap leren koken met Saskia Lelieveld

Als je vrouw altijd voor je heeft gekookt, maar het niet meer gaat. Wat als je vrouw ziek wordt of misschien overlijdt en je als man alleen achterblijft. Kun je dan koken? Saskia Lelieveld speelt hier op in met haar Kookboek voor senioren. Stap-voor-stap leer je de lekkerste gerechten koken.

Verrassende en inspirerende recepten uit Oekraïne

Oekraïne is niet altijd even positief in het nieuws. Het land heeft het moeilijk. Wij zien hier de beelden van de strijd met de Russen en denken terug aan wat er met de MH17 is gebeurd. Maar in het land wonen zoveel inwoners die hier helemaal niets mee te maken hebben. Ik heb er interessante gesprekken over gevoerd met mijn buurvrouw, die het land heeft verlaten om hier een toekomst te beginnen met haar grote liefde. Die verhalen maken je ook nieuwsgierig naar het land. Toch zal ik er niet zo snel naar toe gaan. Gelukkig kan ik nu wel thuis genieten van heerlijke Oekraïense gerechten, dankzij Olia Hercules.

Kookboek van Pascale Naessens voor ieder met stoomoven

Stoomkoken wordt steeds populairder. Speciaal voor de liefhebber heeft Pascale Naessens haar beste recepten bewerkt voor de stoomoven. Ze bleef hierbij volledig trouw aan haar principes van gezonde vetten en ideale voedingscombinaties en hanteerde haar gekende warme stijl door het boek heen.
 

De geheime adresjes van de Belgische topchefs

Luc Hoornaert – een foodie pur sang en ook professioneel bezig met topproducten – fluistert de culinaire grootheden van dit land allerlei ‘te proberen’ adressen in die zich onderscheiden door hun authentieke karakter. Zijn adressenlijstje deelt hij nu met het grote publiek. Het resulteert in een eigenzinnige selectie van soms bizarre, maar steeds bijzondere eetgelegenheden in Vlaanderen en Brussel waar de specialiteit van het huis, de ‘must eat’, centraal staat.

Ik hou van taart is feestelijk versierboekje

Ik hou van taart is het perfecte boekje voor beginners die taarten feestelijk willen decoreren. Anna van Grunsven en Naomi Winters-Knoopers geven op een speelse en kleurrijke manier nuttige tips en trucs zodat jij thuis de mooiste taartjes en cupcakes kan maken.

I ♥ groente: voor alle groenteliefhebbers

Voor alle groenteliefhebbers onder ons is I ♥ groente hét boek om te lezen en natuurlijk ook om te gebruiken als kookboek. In dit boek heeft Janneke Vreugdenhil verschillende recepten uitgeschreven. Uiteraard recepten met alleen maar groenten.

De macrobiotische keuken van Dirk Baelus

De Belgische Dirk Baelus was een rokende, slecht etende en onregelmatig slapende café-baas, totdat hij besloot zijn leven om te gooien en triatleet te worden. Twee nogal extreme uitgangspunten. Toch werd het een succesvolle onderneming en is het Dirk uiteindelijk gelukt om de Ironman Limburg te winnen, dat is dus een hele triatlon (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen). Ook heeft hij al twee keer mee gedaan aan de Ironman Hawaii, de zwaarste wedstrijd die er is en waar je alleen op uitnodiging mag starten. Een wereld van verschil met zijn slechte leefwijze van nog maar enkele jaren geleden.

Koken met Karin: koken voor dummies

Couscous? Dat maak je toch uit een pakje? En lasagne bolognese, dat maak je toch met zo’n zakje mix? Nee hoor! Bewijs dat het kan: het langverwachte tweede deel van Koken met Karin zónder pakjes en zakjes.

Eenvoudige recepten in prachtig fotokookboek Sacha de Boer

Foto: Marc van der Zouw/BeeldagentHet fotokookboek ‘Down to Earth’ van fotograaf Sacha de Boer en tweesterrenchef Jacob-Jan Boerma is dit najaar verschenen. In dit boek komen twee passies en werelden samen; de fotografie van Sacha de Boer gecombineerd met eenvoudige recepten van Jacob-Jan Boerma. Wat ons betreft een aanrader voor deze feestelijke decembermaand.

Hugh Johnsons wijngids 2014

Over de hele wereld kijken wijnliefhebbers elk jaar weer uit naar Hugh Johnsons deskundige oordeel over duizenden wijnen. Zijn wijngids bevat alle actuele informatie per land en in veel gevallen ook per streek. Een handig naslagwerk als je nog op zoek bent naar een heerlijke wijn om te schenken tijdens de feestdagen.