Review Lieve mama van Esther Verhoef (+ winactie)

Esther Verhoef is terug! Na haar geweldige thriller ‘De kraamhulp’ was ik erg benieuwd naar haar nieuwste werk ‘Lieve mama’. Wat ik er van vond, kun je hieronder lezen. Maar dat is niet alles! De herfst is mijn ultieme leesseizoen. Om dit te vieren mag ik van Giftcards.nl een boekenbon ter waarde van  €50 weggeven. Onder mijn review lees je hoe je mee kunt doen. Dan weet je ook gelijk of het een goed idee is om ‘Lieve mama’ met je boekenbon in huis te halen!

Hoewel de titel lief klinkt, weet je als je meer van Esther Verhoef hebt gelezen, dat je niets lieflijks hoeft te verwachten. Het verhaal over een succesvol gezin dat alles prima voor elkaar lijkt te hebben gaat rustig van start. De spanning stijgt echter al na een paar bladzijden wanneer blijkt dat hun leven helemaal niet zo perfect is. Helen en Werner hebben namelijk te kampen met drie puberende kinderen en na een inbraak in hun huis, waarbij Helen de indringer neerschiet, staat de boel compleet op stelten.

Esther Verhoef neemt je mee in een meeslepend verhaal over vriendschap, verraad en moederliefde. De twee verhaallijnen over Helen en de vriend van de overvaller, geschreven vanuit de derde persoon, bouwen de spanning sterk op met soms lugubere details. Ook wanneer de twee verhaallijnen samenkomen laat de veelzijdige schrijfster je met een verbaasd gezicht achter.

Kortom, wederom een spannende thriller met een goed plot dat vlot weg leest. Waarschijnlijk is dat ook de kracht van Verhoef, wat maakt dat haar thrillers bij een breed publiek in de smaak vallen. Als je op zoek bent naar een thriller waarmee je op de bank kunt wegkruipen is ‘Lieve mama’ een aanrader.

Is ‘Lieve mama’ iets voor jou? Of wil je liever een roman lezen? Laat in een reactie weten welke titels er op jouw verlanglijstje staan en wie weet win jij dan de boekenbon ter waarde van €50. Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Lees ook:Esther Verhoef wint Gouden Strop met Lieve mama
Lees ook:Genomineerde schrijvers bekend voor op nieuwe Boekenbon
Lees ook:Knutselvriendenboekje voor jou & je moeder
Lees ook:opnieuw prijs voor Ether Verhoef
Lees ook:Boekenbon-cadeaukaart vervangt bekende Boekenbon

39 reacties op “Review Lieve mama van Esther Verhoef (+ winactie)

 1. Lotte

  Er staan nog zoooo veel boeken op mijn lijstje!!
  Kraamhulp nog niet gelezen, lijkt me ook super. En andere boeken van Esther Verhoef en Loes den Hollander en Judith Visser en Suzanne Vermeer…
  Je weet, ik ben gek op schrijfsters van Nederlandse bodem!
  Groetjes van Lotte

    /   Beantwoorden  / 
 2. Heleen

  Er staan nog zoveel boeken op mijn verlanglijstje! Lieve mama natuurlijk, maar ook Wat ons niet zal doden van David Lagercrantz en De onderkant van sneeuw van Ilse Ruijters. Kortom: veel wensen, dus een boekenbon komt erg goed van pas ;)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Linda Smeets

  Lieve mama staat absoluut op mijn verlanglijstje en Kraamhulp ook! Maar goed dat Sinterklaas en Kerst in aantocht zijn ;)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Lotte

  Er staan momenteel 153 boeken op mijn to-read lijst.! Waaronder Lieve mama, dankzij jou :D . Enkele andere zijn Faking it, Ik zag Menno, De jongen op de berg, De eetclub, stuk van jou, badgasten, …

  Een bon komt dus zeker van pas :D

    /   Beantwoorden  / 
 5. Inge

  Heel erg veel boeken!

  Maar mijn top 10 lijstje lukt maar niet omdat ze constant uitgeleend zijn bij de bib of ze hebben het (nog)niet in hun assortiment :-(

  Ik heb door ziek zijn geen eigen inkomen dus kan helaas geen boeken kopen. Dat is dus meestal heel lang wachten om een nieuw boek te lezen!

  Mijn top 10 van nu is:
  - Alle boeken van Brene Brown, dus ook Sterker dan ooit
  - Badgasten, Emma Straub
  - Mooie Meisjes, Karin Slaughter
  - Doodskopvlinder – Thomas Ross
  - de Nieuwe Connie Palmen (altijd goed)
  - de Nieuwe Renate Dorrestein (altijd goed)
  - Sneeuwval – Tess Gerritsen
  - Lieve Mama – Esther Verhoef
  - Tuinieren in je hoofd – Diana de graaf
  - Een eigen eiland – Esther Ending

  En ook zou ik het powerfood boek van Rense Kroes heel graag door willen kijken voor inspiratie!
  maar da’s iets heel anders natuurlijk ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 6. Sjoerd

  oehh lastig…
  Ik lees het liefst boeken in de originele taal en hoewel ik voor Murakami (mijn favo schrijver) een uitzondering maak ;-)
  zijn 80% van de boeken die ik lees daarom in het Engels.

  Ben gek op boeken van Chuck Palahniuk, geef tor dat ik alle Harry Potters heb gelezen en ken mijn klassiekers.

  Momenteel lees ik het hilarisch leuke boek van BBC ‘An idiot abroad’ presentator Karl Pilkington en ik zou heel graag zijn eerdere boeken willen lezen!

  Ik heb net de boeken van de schrijver L. Doctorow ondekt. Wil ik zeker alles van lezen!
  En oh tip; mocht je ‘Kamer’ van Emma Donoghue nog niet hebben gelezen: doen! super spannend!

    /   Beantwoorden  / 
 7. Manon

  Ik stuur sinterklaas altijd een foto van mijn boekenkast en vraag hem iets leuks te zoeken wat erbij past.. het moet dus passen bij Esther Verhoef, Simone vd Vlugt, Tess Gerritsen, hier en daar een biografie of verzameling columns, cabaretteksten enz enz..

    /   Beantwoorden  / 
 8. Fenny

  Lieve Mama staat ab-so-luut op mijn verlanglijstje! Want ik ben gek op de boekenb van Esther Verhoef.. ze schrijft op zo’n manier dat het lijkt of je het zelf mee maakt!

    /   Beantwoorden  / 
 9. mandy

  Fijne review! Ik heb Esther Verhoef net pas ontdekt. Lieve mama staat zeker op mijn lijstje, samen met nog zo’n 50 boeken :-) Ik lees graag thrillers en romans maar ook boeken zoals “De 100 jarige man …” word ik blij van. Er is zoveel moois wat ik nog lezen wil. Momenteel staat de q-serie van Jussi Adler Olsen uitlezen hoog op mijn lijstje.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Nina Mol

  Lieve Mama staat nr. 1 op mijn verlanglijstje. I love Esther Verhoef!!

    /   Beantwoorden  / 
 11. Marsha Langeveld

  Bovenaan mijn verlanglijstje staat nu ‘verdwenen zusjes’ van Laura Lippman. Lijkt me een ontzettend mooi boek! Ook staat zoals ook in andere reacties te lezen is ‘Lieve mama’ op mijn verlanglijst. Esther Verhoef is echt geweldig!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Jeanfrance

  verdwenen zusjes van Laura Lippman
  Lieve Mama – Esther Verhoef
  Sneeuwval – Tess Gerritsen

    /   Beantwoorden  / 
 13. Annie de Waal

  Lieve Mamma van Esther Verhoef, zou ik heel graag willen lezen, ik lees de boeken van Esther Verhoef heel erg graag.
  Ik lees erg graag, ik lees iedere avond in bed voor het slapen gaan, ik hou erg van spannende boeken, thrillers.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Annie de Waal

  Ik zou graag Lieve Mamma van Esther Verhoef willen lezen, ik hou erg van haar boeken.

  Ik lees iedere dag voor het slapen gaan in een boek, ik hou vooral van spannende boeken.
  Thrillers zijn mijn favoriete.

  Groetjes Annie

    /   Beantwoorden  / 
 15. Annie de Waal

  TEST

    /   Beantwoorden  / 
 16. Sandra

  Jeetje een boekenlijstje welke ik nog graag wil lezen ? Heb je even hihi ? Het vervolg van Aangetast van Loes den Hollander. Deel 3 van de Noordzeemoorden, absoluut !! Deel 2 van het fantasyverhaal van David Baldacci. Vervolg van Morten, dat boek leest zo goed weg !! Als ik jouw review lees van Lieve Mama dan voeg ik deze nu gelijk toe :-)

    /   Beantwoorden  / 
 17. Susan

  Er staan nog zo ontzettend veel boeken op mijn boekenlijst maar dit is toch wel mijn absolute top10:

  Het Spel Der Tronen – George RR Martin
  The Cage – Megan Shepherd
  Het Meisje In De Trein – Paula Hawkins
  De Selectie – Kiera Cass
  De Koningin & De Favoriet – Kiera Cass
  Aan De Rand Van Het Meer – Kate Morton
  Negen – Stephan Ahnhem
  De Verdediging – John Grisham
  Wolken Boven Montana – Nora Roberts
  Icarus – Deon Meyer

    /   Beantwoorden  / 
 18. Anna Wienen

  Oohh jee hele lange lijst:

  - Aanpakken voor aanstaande vaders
  - het grote slaapboek
  - duik in je weeen
  - perfecte moeders bestaan niet

  ☺️☺️

    /   Beantwoorden  / 
 19. Annelies

  Lieve mama heb ik al gelezen, wat een topboek!
  Ik heb nog zoveel boeken op mijn verlanglijstje staan, maar de volgende staan toch wel bovenaan:

  Het Meisje in de Trein – Paula Hawkins
  Wat ons niet zal doden (Millennium 4) – David Lagercrantz (zooo benieuwd of deze net zo spannend is als de eerste drie.
  Ghost Boy – Martin Pistorius (als studerend psycholoog wil ik deze natuurlijk wel lezen)

    /   Beantwoorden  / 
 20. Barbara Dijkman

  Ik zou graag boeken van John Green en Nicholas Sparks kopen voor mijn dochter, die verslind ze, het liefst leest ze ze in het Engels dat vind ze mooier.

    /   Beantwoorden  / 
 21. Erika van koert

  Voor mezelf 10 jaar gevangen van amanda Berry en Gina DeJesus.
  Voor mijn zoontje mees kees gaat verhuizen

    /   Beantwoorden  / 
 22. Patricia Schmitz-Heres

  Wat sowieso nog op mijn lijstje staat is Grey. Gewoon omdat ik heel nieuwsgierig ben naar het laatste boek in de 50 shades serie.
  Daarnaast lees ik graag boeken van Tess Gerritsen.

    /   Beantwoorden  / 
 23. Marina

  Ik wacht in spanning op het derde deel van de noordzeemoorden!

    /   Beantwoorden  / 
 24. Tamara TS

  Het lijkt me een goed boek, maar ik heb al zo’n lang lijstje.
  Er zijn enkele boeken waar ik nog steeds op moet wachten.
  O.a.:
  *Lady Midnight door Cassandra Clare.
  *Catacombe door Madeleine Roux.
  *De bazaar van boze dromen door Stephen King.
  *Het oor van Malchus door Pieter Aspe.
  Ik heb enkele verzamelingen van schrijvers die ik graag compleet zou willen zien. Jonathan Kellerman, Faye Kellerman, Stephen King, Mo Hayder etc.
  Die bon gaat hier wel op! ;)

    /   Beantwoorden  / 
 25. Ine

  Op mij NTL:re veel om op te noemen …
  De boeken van Yrsaboek Sigudardotir
  Deon Meyer Icarus
  Henning Mankell Zweedse laarzen
  Olga Hoekstra nevel
  Etc etc

    /   Beantwoorden  / 
 26. Bep H

  Lieve mamma staat op mijn lijst en ook De levenden en de doden van Nele Neuhaus.
  Henning Mankell Zweedse laarzen staat ook op mijn lijst.
  Mijn lijst is nog wel veel langer, maar ik heb ook gereserveerd in de bieb en lees wat er voor mij aan reserveringen binnenkomt.,

    /   Beantwoorden  / 
 27. Ans Stier

  Ik zou heel graag lieve mamma lezen maar De bazaar van boze dromen van Stephen King en ik ben ook erg benieuwd naar Justine van Anne Laure van Neer. Een mooie boekenbon is dan ook zeker welkom ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 28. melissa

  Ik ben echt gek op lezen en op mijn lijstje staan nog: de bazaar van boze dromen van stephen king, de verdediging van john grisham en eigenlijk nog zoveel anderen

    /   Beantwoorden  / 
 29. Lobke

  Ik heb een aantal boeken op mijn verlanglijstje staan, waaronder Genadeklap van Loes den Hollander, Zweedse laarzen van Henning Mankell en Het meisje in de trein van Paula Hawkins.
  En het nieuwste boek van Isa Maron, maar die moet nog verschijnen..

    /   Beantwoorden  / 
 30. Viv

  Hoi!
  In ieder geval zou ik graag Retreat yourself van Willemien van Egmond aanschaffen. Natuurlijk ontbreekt ook Lieve mama niet op mijn lijst.
  Verder kies ik altijd voor waargebeurde verhalen.
  Die doen mij altijd wat…
  Groetjes, Viv

    /   Beantwoorden  / 
  1. Willemien van Egmond

   Hi Viv,
   Wat ontzettend leuk om te lezen dat je mijn boek graag zou willen aanschaffen! Is dat intussen al gelukt? :-) Ben reuzebenieuwd wat je ervan vindt!
   Groetjes, Willemien van Egmond

     /   Beantwoorden  / 
 31. Paula

  Ik zit te wachten dat ik aan het boek , Wat ons niet zal doden , kan beginnen . Wachten omdat ik snel jarig bent en mijn kinderen anders niets weten te geven . SneeuwEngelen van Suzanne Vermeer daar ben ik ook zeer benieuwd naar en Passagier 23 van Se4bastian Fitzek staat ookal genoteerd op mijn verlanglijstje .

    /   Beantwoorden  / 
 32. Thea

  Oef de wensenlijst is megalang, maar als ik de mazzel heb om de bon te winnen dan ren ik naar de winkel om Het Rosie effect te halen omdat ik zo genoten heb van het Rosie project en De vrouw die niet opgaf van Val McDermid omdat ik vind dat ze supergoed schrijft en een boek van Dummie de Mummie omdat mijn zoontje en ik er heel veel lol in hebben als ik daaruit voorlees.

    /   Beantwoorden  / 
 33. Josje

  Oe, zoveel!
  Om maar en paar te noemen: De Kraamhulp van Esther Verhoef nog steeds niet gelezen en Esther Verhoef schrijf heel goed)
  Stuurloos van Yrsa Sigurdardottir (mijn vingers raken hiervan in de knoop ;) )
  Het nieuwe boek van Connie Palmen
  Zweedse Laarzen van Henning Mankell
  Het nieuwe boek van Deon Meijer
  Een haak en breiboek :)
  Het laatste kookboek van Jamie Oliver.
  Ik denk dat ik maar stop, anders wordt mijn lijst veel te lang.
  Je recensie vind ik in ieder geval erg aansprekend!

    /   Beantwoorden  / 
 34. Bets

  Na het lezen van het mooie boek De Kraamhulp ben ik zeer benieuwd naar het nieuwe boek van Esther Verhoef Lieve Mama. Dit boek heeft zoveel mooie en goeie recensies gehad dat ik dit maar al te graag wil lezen,die staat nu op nr 1 het boek dat ik als eerste ga kopen.
  Maar het boek Het meisje in de trein lijkt me ook erg mooi en staat ook nog op het lijstje.

    /   Beantwoorden  / 
 35. Willemijn

  Heb ‘Lieve Mama’ al gelezen, maar het boek kon niet tippen aan ‘Tegenlicht’ vond ik. Wat een topboek is dat. Het boek dat ik deze koude winterdagen graag wil lezen is het vervolg op ‘PAAZ’, namelijk ‘UP’ van Myrthe van der Meer. Vond deel 1 een mooie roman en ben benieuwd naar het vervolg.

    /   Beantwoorden  / 
 36. Maartje

  Wat leuk dat je een boekenbon van 50 euro weg mag geven! Ik heb nog heel veel boeken op mijn verlanglijstje staan, dus de bon zou super goed van pas komen! maar omdat ik het zo druk met school heb de laatste tijd, heb ik hier helaas niet zo veel tijd meer voor… In het weekend en in de vakantie vind ik het super leuk om te lezen! fingerscrossed..

    /   Beantwoorden  / 
 37. edith

  Natuurlijk zet ik lieve mama op mijn verlanglijstje. Maar omdat ik zelf ook een lieve mama ben zet ik er de serie De biebbende van Michael Reefs ook bij. Stiekem vind ik die zelf ook nog heel leuk.

    /   Beantwoorden  / 
 38. jacqueline

  Wauw dat boek mag je echt niet missen klinkt zo mooi!
  Doe heel erg graag mee met de loting!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.