Categorie: "Schrijf!"

Querido Academie en Vrij Nederland lanceren VN Masterclasses

Vrij Nederland en de Querido Academie lanceren de VN Masterclasses, een uniek programma waarbij de beste docenten uit de wereld van literatuur en media (onder wie Annejet van der Zijl, Thomas Rosenboom en Coen Verbraak) lesgeven aan kleine groepen geïnteresseerden. De Masterclasses worden gegeven bij uitgeverij Querido en Vrij Nederland in Amsterdam en op bezielende locaties elders in het land.

Schrijf je eigen biografie op Storyfi.com

De nieuwe Nederlandse startup Storyfi.com geeft iedereen de kans om geheel gratis zijn eigen biografie te schrijven, online, met behulp van ongeveer 100 vragen. Twitter heeft maar 140 tekens, Facebook gaat voor het moment maar Storyfi gaat de diepte in. Je hoeft niet langer een staatshoofd, popster of topsporter te zijn om je levensverhaal te schrijven.

Zo schrijf je een kinderboek

Droom jij ook van een carrière als kinderboekenschrijver? Dan is dit boek van bekroond auteur en schrijfcoach Mireille Geus iets voor joui. In ‘Zo schrijf je een kinderboek’ loodst Geus je in twintig stappen door het schrijfproces.

Verlenging schrijfwedstrijd Talent voor Taal

Foto: Roy BeuskerDe inschrijving voor de schrijfwedstrijd Talent voor Taal? Schrijf jouw verhaal! is verlengd tot 25 oktober. Door de verlenging van twee weken kunnen de scholieren ook in de herfstvakantie werken aan hun verhaal. De organisatie van de wedstrijd is in handen van de CPNB, Stichting Lezen & Schrijven en Joop van den Ende Theaterproducties en heeft als thema ‘Vriendschap’, gebaseerd op de musical Sister Act. Inmiddels zijn er meer dan 1300 inzendingen binnen en is de eerste selectie van start gegaan.

Leergang Creative writing Vrije Universiteit Amsterdam

Creative writing is wereldwijd al decennialang een academische discipline − behalve in de lage landen. De Vrije Universiteit Amsterdam bracht daar enkele jaren geleden verandering in door Creative writing als vak aan te bieden aan de eigen studenten. In samenwerking met de Querido Academie van uitgeverij Querido biedt de Vrije Universiteit Amsterdam nu ook een leergang aan voor beginnende en meer gevorderde schrijvers van buiten de universiteit.

Philip Huff juryvoorzitter schrijfwedstrijd Jaar van het Voorlezen

Literairwerk.nl en de Leescoalitie* organiseren samen een schrijfwedstrijd naar aanleiding van het Jaar van het Voorlezen. Zij roepen deelnemers op een verhaal te schrijven dat zich goed laat voorlezen, en de zin “Voorlezen maakt alles…” bevat. Philip Huff (1984), schrijver van de succesvolle romans Dagen van gras en Niemand in de stad, is juryvoorzitter. De beste verhalen worden op 3 november tijdens Culturele Zondag – Op bezoek bij het boek voorgelezen door professionele acteurs.

Lowlands schrijfwedstrijd: zoektocht naar nieuw talent

Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar organiseert dit jaar voor het eerst samen met Lowlands en nrc.next de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2013. Met deze bundeling van krachten gaan we op zoek naar nieuw jong schrijftalent in de doelgroep van het popfestival. Lowlands kent al jaren een literair programma dat steeds meer publiek trekt, maar nog nooit is het zo groots opgezet als dit jaar.

Schrijf een thriller in 25 woorden…

Elf bekende Nederlandse en Vlaamse misdaadauteurs, onder wie René Appel, Charles den Tex, Peter Römer, Linda Jansma en Patricia Snel, schreven elk een thriller van 25 woorden. Jij kunt dit ook doen, tijdens de schrijfwedstrijd van Crimezone.