Categorie: "Luisterboeken"

Monic Hendrickx leest Incendio luisterboek

Het Geschenkboek ‘Incendio’ verschijnt ook als e-boek en luisterboek. De actrice Monic Hendrickx heeft het luisterboek gelezen. Hoeveel e-boeken er deze maand over de toonbank gaan, kan pas aan het einde van de Maand van het Spannende Boek vastgesteld worden. Het boek verschijnt in ieder geval in een oplage van 513.000 exemplaren.

Gisèle van Susan Smit als Storytel luisterboek

Gisèle, de epische oorlogsroman van Susan Smit, is vanaf vandaag ook beschikbaar als luisterboek. Het is exclusief te luisteren bij Storytel: de mobiele streamingdienst voor luisterboeken. Gisèle verscheen in september 2013 en stond gedurende acht weken in de Bestseller 60.

Govert Jan Bach over de Matthäus Passion

De Matthäus Passion behoort in Nederland tot de meest geliefde klassieke muziek. Het staat op nr. 1 van de top 300 van de Radio 4 Hart & Ziellijst en maakt onderdeel uit van een Paastraditie waarin zelfs kopstukken uit de popmuziek zich wagen aan aria’s uit dit oratorium. Het is een complex werk, ontstaan in een tijd die allang de onze niet meer is.

Onvoltooid verhaal Tatiana de Rosnay voorgelezen

Wanneer de jonge Nicolas Duhamel zijn paspoort wil laten vernieuwen, blijkt dit nog niet zo eenvoudig te zijn. Hij moet aan kunnen tonen dat hij Fransman is, en dan ontdekt hij tot zijn ontsteltenis dat zijn vader, Théodore Duhamel, officieel de Russische naam Koltchine draagt.Naar het verhaal achter deze naam kan hij slechts gissen, want zijn vader is op jonge leeftijd verdwenen tijdens een zeiltocht met zijn catamaran. Nicolas gaat op zoek naar zijn ware identiteit en komt uiteindelijk in Sint-Petersburg terecht. Aangedaan door wat hij daar ontdekt besluit Nicolas een roman te schrijven, gebaseerd op zijn persoonlijke zoektocht.

Harry Potter luisterboeken eindelijk in Nederlands downloaden

Vanaf augustus 2013 kunnen Harry Potter fans voor het eerst de immens populaire Harry Potter-luisterboeken downloaden in het Nederlands, voorgelezen door meesterverteller Jan Meng. Consumenten vinden de Nederlandstalige luisterboeken in de webwinkel van Luisterrijk, waarna men afrekent bij de Pottermore Shop. Bij de Pottermore Shop zijn alle Harry Potter e-books en luisterboeken te downloaden.

Bijbelboek als Nederlandstalig luisterboek beschikbaar

Engelstalige Bijbel-luisterboeken zijn er al langer dan vandaag, maar Kris Worm vond het nodig om de Bijbel ook voor een Nederlandstalig publiek als luisterboek toegankelijk te maken. Na het Johannes Evangelie als luisterboek, heeft Kris nu ook de Brief van Paulus aan de Romeinen als luisterboek gemaakt.