Categorie: "Biografie"

Waarom was Hinault de laatste grote Franse wielrenner?

William Fotheringham heeft al een bestseller geschreven over Eddy Merckx (Merckx: Half Man, Half Bike), maar nu is er ook het boek over Bernard Hinault. Hij wordt gezien als één van ’s werelds beste wielrenners aller tijden. Hij werd wereldkampioen in 1980 en zette zes klassiekers op z’n naam. Maar nog specialer: hij won de Tour de France vijf keer, waarmee hij tot op de dag van vandaag ook nog eens de laatste Franse winnaar is. Waarom blijven de successen nu uit? Fotheringham dook er in.

Lebowski verwerft wereldrechten biografie John ‘Stoner’ Williams

Dankzij bemiddeling van literair agent Marianne Schönbach heeft Lebowski Publishers een opmerkelijke deal gesloten: de wereldrechten van de nog te schrijven biografie van John Williams, auteur van Stoner, Butcher’s Crossing en Augustus. Charles Shields, die eerder biografieën publiceerde van Kurt Vonnegut en Harper Lee, beiden New York Times bestsellers, zal de biografie van Williams schrijven, met als voorlopige werktitel: The Man Who Wrote the Perfect Novel.

Kosmos Uitgevers koopt vertaalrechten biografie Robin Williams

Op 11 augustus wordt bekend dat Robin Williams is overleden. Al snel blijkt het om zelfmoord te gaan. Vervolgens komen er elke dag feitjes bij. Een uiteenlopend wereldwijd publiek is geschokt door het plotselinge overlijden van Robin Williams. De vraag die blijft hangen is: hoe kan iemand met zoveel succes en talent zelfmoord plegen? Op 1 november verschijnt bij Kosmos de biografie die deze vraag beantwoordt en het leven van een uniek talent beschrijft.

Wim Kieft is blij dat hij weer echt leeft

Bijna twintig jaar lang droeg voetballer Wim Kieft een groot geheim met zich mee. Dat is nu voorbij. Aan Michel van Egmond, auteur van de mega-bestseller GIJP, vertelde hij zijn onwaarschijnlijke verhaal. Wat ons betreft echt de topper voor vaderdag (dat is morgen al, maar je vader zal het vast niet erg vinden als je vertelt dat dit zijn cadeau is).

De biografie van Rocco Granata

Rocco Granata (Figline Vegliaturo, 1938) belandt in 1948 als Italiaanse immigrantenzoon in het Belgisch Limburgse mijnwerkersdorp Waterschei. Van daar uit zal hij met zijn accordeon en karakteristieke stem de wereld veroveren.

Biografie Sven Kramer van Johan Boef

Sven Kramer staat op het punt geschiedenis te schrijven. De topschaatser is straks in Sotsji zwaar favoriet op de lange afstanden en dus is de vraag vooral hoeveel medailles hij dit keer zal pakken. Hoe is de jonge Kramer eigenlijk in het schaatsen verzeild geraakt? Onder andere daarover vertelt de biografie ‘Sven’ van EenVandaag-redacteur Johan Boef, die recent is verschenen.