Hockeylegende Jacques Brinkman vertelt zijn verhaal

Hockeylegende Jacques Brinkman is een winnaar pur sang. Hij wordt recordinternational en verovert twee keer olympisch goud. Zijn glansrijke loopbaan kenmerkt zich ook door incidenten en conflicten, maar zolang hij wint heeft hij vrienden.

In 2010 wordt Brinkman als coach ontslagen en keert het tij. Geen club wil hem nog hebben, bovendien zit zijn handelsbedrijf in zwaar weer. Nu is hij columnist en analyticus en laat hij zich betalen voor zijn ongezouten mening en visie. Dit is het verhaal van een eigengereide topsporter. Een verhaal dat begint met de meest ingrijpende gebeurtenis in zijn leven: de twee herseninfarcten die hem in maart 2014, vlak voor de afronding van dit boek, treffen.

Jacques Brinkman (1966) is voormalig tophockeyer. Tussen 1987 en 2000 speelde hij 337 interlands en kwam viermaal uit voor Nederland op de olympische spelen. Tijden het WK hockey in Den Haag van 31 mei t/m 15 juni is hij de vaste analist van NOS Studio Sport en De Telegraaf.

Jos Frijters (1966) adviseert als communicatiestrateeg bedrijven op het gebied van reputatiemanagement en content marketing. Hij is gefascineerd door strategie, tactiek en de uitvoering daarvan, zowel in het bedrijfsleven als in de topsport. Jos Frijters is bestuurslid tophockey bij SCHC in Bilthoven, waar hij kennis maakte met Jacques Brinkman.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Echte hockeyers douchen niet #wkhockey
Lees ook:Ontdek nieuwste boek van Jacques Vriens
Lees ook:Lezer direct betrekken bij verhalen van topsporters
Lees ook:Toen ik je zag – Mijn leven met Antonie Kamerling
Lees ook:Dagboek van een sportgek: volle sportzomer Mart Smeets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.