Categorie: "Roman"

Winter vertelling van achthonderd bladzijden!

Persoonlijk weet ik nooit zo goed wat ik aan moet met extreem dikke boeken. Niet dat ik mijn aandacht niet bij het verhaal kan houden of dat ik bang ben dat ik er nooit doorheen kom. Nee, daar heb ik geen last van. Ik maak me gewoon druk over hoe ik dat boek nu het beste kan vasthouden en dan in een relaxte houding kan lezen. Met Winter vertelling van Mark Helprin is er weer zo’n boek… Achthonderd pagina’s!

Boek voor liefhebbers van Een weeffout in onze sterren

Heb je genoten van Een weeffout in onze sterren, P.S. I Love You, Grey’s Anatomy en While You Were Sleeping? Nu is er weer zo’n ongelofelijk mooi liefdesverhaal. Al voor verschijning zijn de vertaalrechten van dit boek aan ruim vijftien landen verkocht. Maak kennis met Ik ben, de debuutroman van de Franse natuur- en scheikundedocente Clélie Avit.

Beklemmend actueel en schokkend realistisch

De horror van de onderdrukking in Syrië kunnen wij ons amper beschrijven. Machtswellustelingen die uit naam van Allah ‘ongelovigen’ ontmenselijken, vernederen, mishandelen en ter dood brengen. Een ver-van-je-bed-show zou je denken, maar niets is minder waar. De vluchtelingen overspoelen Europa en dat is niet voor het eerst.

Zoutkrabber Expedities van Peter Holvoet-Hanssen

Het authentieke, aangrijpende verhaal van Leen Pul voert de lezer mee naar de Tweede Wereldoorlog. De oorlogsherinneringen van de Nederlandse Leendert van den Berg werden bewerkt door Peter Holvoet-Hanssen, die met ‘Leen Pul’ optrok. De wervelende liefdesgeschiedenis Finbar en Louise verhaalt van de aantrekkingskracht tussen tegenpolen: de eenzaat Finbar, met zijn hart bij de zee en zijn hoofd in de wolken, en de rusteloze, maatschappelijk betrokken Louise. Het water is te diep voor de kluizenaar en de reizigster, maar de grootvader van Louise lijkt voor een kentering te zorgen.

Haas & bedelaar van Tuomas Kyro

Haas en bedelaar is een snelle, hartverwarmende satire over rijkdom en armoede, ideologie en genade. Liefhebbers van het werk van Arto Paasilinna zullen in Tuomas Kyrö zijn opvolger herkennen.

Voorwaardelijke liefde van Thierry Baudet

Gregor, een aantrekkelijke promovendus uit Amsterdam, wordt benaderd door zijn oude studievriendin Tessa en haar tweelingzus Madelon, blijkt dat dit duo een merkwaardig voorstel voor hem heeft. Ze vragen hem of hij wil bijverdienen als gezelschapsheer. Gregor is intelligent, zelfverzekerd en charmant; precies de eigenschappen waaraan de hoogopgeleide vrouw van nu behoefte heeft.