Categorie: "Gadgets"

Theologische encyclopedie voor smartphones en tablets

Drie jaar geleden startte LUCE/Centrum voor Religieuze Communicatie van Tilburg University, de website www.lucepedia.nl: een theologische encyclopedie met laagdrempelige, wetenschappelijke informatie over de katholieke traditie. Nu bijna de helft van het aantal internetpagina’s bekeken wordt op tablets en smartphones, is er voor lucepedia.nl een gratis app ontwikkeld: de Lucepedia-app.

Hoofdpersoon twittert over eigen boek

Aan de vooravond van het WK voetbal in Brazilië verschijnt op 7 april bij CD publishers het spannende jeugdverhaal Rick Be Quick. De beste voetballer van de wereld die niet voor Oranje wilde spelen. Voordat het zover is twittert hoofdpersoon Roderick er echter al flink op los via @RickBeQuick.

Handige app van wijnschrijver Harold Hamersma

Harold Hamersma heeft De Grote Hamersma Superwijnen-app voor iPhone gelanceerd. De app gebruikt de unieke kennis van wijnkenner Harold Hamersma die alle wijnen in alle supermarkten proeft en beoordeelt. Een consument vindt door de barcode te scannen makkelijk de juiste wijn dankzij de beoordeling van Hamersma. Uniek is dat deze app dagelijks alle wijnaanbiedingen uit de supermarkten toont.

Alle verhalen van Marten Toonder nu ook digitaal

De serie ‘Alle verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes’ van Marten Toonder wordt vanaf nu ook als e-book uitgebracht. De Bezige Bij en de Toonder Compagnie begonnen in 2008 met de heruitgaven van ‘Alle verhalen’ op oblong-formaat. Een ambitieus project waarbij alle illustraties van de 177 verhalen opnieuw worden gedigitaliseerd en gerestaureerd.

Internetzuil in boekhandels Libris en Blz.

Libris en Blz. plaatsen als eerste boekhandelketens in Nederland een internetzuil in hun winkels. Daarmee profiteren klanten van de expertise en het advies van de lokale boekhandel en tegelijkertijd van de snelle, gratis service en het brede assortiment van de webwinkel. Libris Blz. B.V. start met een pilot in vijf vestigingen en zal tijdens de pilotperiode de zuil ook in andere boekhandels plaatsen.

Gratis e-book Zomernacht Kristin Hannah downloaden

Ter gelegenheid van de verschijning van Zomernacht, de nieuwe roman van Kristin Hannah, presenteren Chicklit-nl en The House of Books de Zomernacht-actie op zaterdag 27 juli 2013. Alléén zaterdag is het gloednieuwe e-book Zomernacht geheel en al GRATIS te downloaden voor geregistreerde bezoekers van Chicklit-nl! Vanaf 08.00 uur ‘s morgens is de actiepagina actief op Chicklit-nl.

Zelf boeken uitgeven en verkopen met bol.com

Schrijvend Nederland kan vanaf nu zelf boeken uitgeven, promoten en verkopen via het nieuwe platform Bravenewbooks. Het werk kan in zowel paperback als ebook exclusief worden aangeboden bij bol.com, de grootste boekhandel van Nederland, of beschikbaar worden gesteld in alle landelijke (web)winkels.