Theologische encyclopedie voor smartphones en tablets

Drie jaar geleden startte LUCE/Centrum voor Religieuze Communicatie van Tilburg University, de website www.lucepedia.nl: een theologische encyclopedie met laagdrempelige, wetenschappelijke informatie over de katholieke traditie. Nu bijna de helft van het aantal internetpagina’s bekeken wordt op tablets en smartphones, is er voor lucepedia.nl een gratis app ontwikkeld: de Lucepedia-app.

Op Lucepedia staat alles overzichtelijk bij elkaar: van Genesis tot Apocalyps, van Augustinus tot Schillebeeckx, van het Concilie van Chalcedon tot paus Franciscus. Bijbelboeken, kerkvaders, concilies, geestelijke stromingen, filosofen, liturgische en theologische thema’s. Inmiddels staan er meer dan 500 dossiers online. Ideaal voor studie, als naslagwerk of om gewoon doorheen te bladeren.

De Lucepedia-app laadt automatisch de nieuwste updates van de website. Er is een actueel overzicht van alle dossiers en alle onderwerpen die in het dossier zijn opgenomen. Ook is het vrij eenvoudig om favoriete dossiers selecteren, zodat favoriete rubrieken of voorkeursthema’s bij elkaar staan. Tevens worden de onderwerpen van die dossiers automatisch op je mobiel of tablet gedownload. Hierdoor is de geselecteerde informatie beschikbaar wanneer de gebruiker offline is. De Lucepedia-app is gratis te downloaden via Playstore en Applestore.

Lees ook:Meer dan 1.000 pagina’s vol voetbalstatistieken
Lees ook:Websites maken met WordPress voor senioren
Lees ook:Dossiers over Mulisch
Lees ook:Download zondag gratis Karin Slaughter App
Lees ook:Verfilmd: Dossier K. – Jef Geeraerts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.