Categorie: "Spanning"

Kwade zaken in de bibliotheek

Kwade zaken in de bibliotheek… dat klinkt spannend! Door de openbare bibliotheken wordt, ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM), de bundel Kwade Zaken cadeau gedaan aan nieuwe leden.

Altijd oorlog: beste thriller van Europa

Altijd oorlog van Hervé Le Corre wordt gezien als de beste thriller van Europa op dit moment. De Franse schrijver won met dit boek de Prix du Polar Européen. En als je de commentaren van de Franse pers leest, dan twijfel je geen moment: dit boek wil je lezen.

Zo maar twee quotes:
“De personages van le Corre zijn verraders, leugenaars, psychopaten, maar bovenal ook mannen en vrouwen die worden gedreven door moed en liefde. Prachtig!”, aldus le Monde.

Le Télégramme schrijft: “De precieze en gevoelige schrijfstijl en de menselijke karakters geven dit sinistere verhaal een ongekende schoonheid.”

Nu ben je natuurlijk nieuwsgierig naar het verhaal. Dat speelt zich af in de jaren vijftig in Bordeaux. Men probeert het leven na de Tweede Wereldoorlog weer op te pakken, maar de volgende oorlog dient zich alweer aan: jonge dienstplichtigen vertrekken naar Algerije. Er gebeuren mysterieuze dingen…. De donkerste periode uit de oorlogsgeschiedenis komt beetje bij beetje aan het licht. Dood gewaande slachtoffers lijken plotseling meer levend dan ooit…

9789401604796

Thriller over de kolonisatie van Congo

CONGO is een spraakmakende thriller gebaseerd op historische feiten en zeer uitgebreid onderzoek, die blootlegt hoe koning Leopold II heeft kunnen doen wat hij heeft gedaan in Congo. Dit boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, slechts enkele feiten zijn aangepast.

Ruth Rendell schrijft vijftig jaar; nieuwe Wexford-titel

Ruth Rendell komt met jubileumtitel ‘Heb uw naaste lief’. Het is het 50-jarig jubileum van inspecteur Wexford en de schrijfcarrière van Ruth Rendell. Haar inspecteur Wexford-mysteries en psychologische thrillers zijn in 22 talen vertaald. Wereldwijd wordt ze gezien als ‘de koningin van de misdaad’. Ter ere van haar jubileum verschijnt haar debuut ‘Uit de sleur’ als e-book. Drie van haar boeken worden nu verfilmd.

Onweerstaanbare mix van spanning en romantiek

Guillaume Musso is één van de best verkopende auteurs in Frankrijk. Wereldwijd zijn er zelfs al meer dan achttien miljoen boeken van hem verkocht. Vandaag verschijnt zijn nieuwste thriller ‘Vlucht uit New York’. In dit nieuwe boek zorgt hij voor een onweerstaanbare mix van spanning en romantiek.