Categorie: "Entertainment"

David Bowie: boek en tentoonstelling

Fans van David Bowie hebben 11 december natuurlijk al in hun agenda staan. Dan start de tentoonstelling over deze artiest in het Groninger Museum. De expositie die tot en met april 2016 loopt, toont een adembenemende selectie uit Bowie’s persoonlijke archief, met originele kostuums, handgeschreven songteksten, videoclips, instrumenten, albumontwerpen en natuurlijk zijn muziek. Bij de voorstelling hoort ook een boek: 9789401604741.

Belinda Meuldijk schrijft boek over zwerfhonden

Belinda Meuldijk – de gevierde songtekstschrijver en ex van Rob de Nijs – heeft een boek geschreven over een groep zwerfhonden in Spanje. Omdat het vandaag dierendag is, wil ik dit waargebeurde verhaal graag met jullie delen. Want wow, wat heeft Belinda een onvoorwaardelijke liefde voor dieren.

Ontdek na Kabouter Wesley ook Flatlife van Jonas Geirnaert

Na De Grote Kabouter Wesley Boek en De Kleine Kabouter Wesley Boek verschijnt nu Flatlife van Jonas Geirnaert. In vier appartementen worden vier bewoners gevolgd in hun alledaagse bezigheden waarmee ze elkaar danig in de weg zitten.
Het leidt tot schalks tumult met een wasmachine, kaarttoren, televisiestoel en schilderij in de hoofdrol.

Beroep BN’er: Kanjers, culthelden & engnekken

In het embryonale tijdperk van de tv zijn BN’ers helden met een strik. Nu is het bijna een teken van beschaving wanneer je er niet één meer kent. In twee delen sjezen wij door een nagemaakte en flikflooiende wereld en laten we honderd kanjers, culthelden en engnekken zelf uitleggen wat er tussen 1951 en nu is misgegaan.

Vijftig jaar hitlijsten, popmuziek en artiesten in één boek

Voor het eerst opent de publieke omroep zijn kluizen voor een allesomvattend hitparade-overzicht. Vijftig jaar hitlijsten betekent meer dan 18.000 hits en vijf decennia oorlog, intriges en anekdotes. De verhalen worden verteld door producers, zenderbazen, uitgeverijen, lijstsamenstellers en natuurlijk alle presentatoren die op de publieke omroep de hitlijst hebben gepresenteerd.

Toen ik je zag – Mijn leven met Antonie Kamerling

Het verhaal over leven met een echtgenoot die leed aan depressiviteit, maar bovenal een portret van twee mensen die zielsveel van elkaar hebben gehouden.
Isa Hoes en Antonie Kamerling ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens de audities van Goede Tijden, Slechte Tijden. De soap wordt een groot succes en Antonie is als hartenbreker Peter Kelder al snel razend populair. Antonie en Isa worden verliefd en leiden samen een vrijgevochten leven, terwijl ze de ene rol na de andere spelen in televisieseries, speelfilms, toneelstukken en musicals.

Verhalen achter de foto’s van Steve McCurry

‘Voorbij de camera’ is het indrukwekkende boek van een van de meest geprezen fotografen ter wereld: Steve McCurry. Het vertelt de verhalen en avonturen achter veertien belangrijke opdrachten van deze fotograaf en bevat niet eerder gepubliceerde foto’s, notities, anekdotes en snapshots uit zijn persoonlijke archief.

Omzwervingen in de Amerikaanse cultuur van Joost Zwagerman

“Op mijn vijftiende raakte ik betoverd door all things American. De kleuren! De dromen! De great expectations! De ongehoord, ongekend knetterende en spetterende vitaliteit van de boeken, de films, de muziek en de kunst. The American dream wolkte uit tot in mijn nieuwbouwwijk in Alkmaar, en mijn geboortestad zelf vormde ik in mijn verbeelding om tot een dependance van het even opgepoetste als tragische suburbia uit de VS”, aldus Joost Zwagerman, die vandaag vijftig wordt.