Omzwervingen in de Amerikaanse cultuur van Joost Zwagerman

“Op mijn vijftiende raakte ik betoverd door all things American. De kleuren! De dromen! De great expectations! De ongehoord, ongekend knetterende en spetterende vitaliteit van de boeken, de films, de muziek en de kunst. The American dream wolkte uit tot in mijn nieuwbouwwijk in Alkmaar, en mijn geboortestad zelf vormde ik in mijn verbeelding om tot een dependance van het even opgepoetste als tragische suburbia uit de VS”, aldus Joost Zwagerman, die vandaag vijftig wordt.

Voor zijn nieuwe werk ‘Americana’ maakte Joost Zwagerman een keuze uit de honderden artikelen en essays die hij schreef over Amerikaanse cultuur: literatuur, film, beeldende kunst, fotografie, popmuziek, et cetera. Hij vulde die keuze aan met nieuwe essays en portretten.

‘Americana’ is een persoonlijke, en met liefde en begeestering in kaart gebrachte cultuurgeschiedenis van het Amerika van begin twintigste eeuw tot heden.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Joost Zwagerman overleden; schrijver pleegt zelfmoord
Lees ook:Joost Zwagerman stelt verhalenbloemlezing samen
Lees ook:Joost Zwagerman overleden; dit schrijven de media
Lees ook:Joost Zwagerman vertelt volop over boekenweek
Lees ook:Hoera voor Joost Zwagerman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.