Beroep BN’er: Kanjers, culthelden & engnekken

In het embryonale tijdperk van de tv zijn BN’ers helden met een strik. Nu is het bijna een teken van beschaving wanneer je er niet één meer kent. In twee delen sjezen wij door een nagemaakte en flikflooiende wereld en laten we honderd kanjers, culthelden en engnekken zelf uitleggen wat er tussen 1951 en nu is misgegaan.

Af en toe helpen we een handje. Daar worden duizend andere BN’ers niet vrolijk van. Au. Klasse en rubbish beoordeeld op persoonlijke titel. Van megalomanie naar patjepeeërschap en van keur- naar brandmerken. Aan u het onderscheid.

Van Frans Bauer tot Johan Cruijff en van Angela Groothuizen tot Harry Mulisch; in dit boek van Jan D. Swart en Johan Derksen komen ze allemaal voorbij. Een deel van de opbrengst wordt afgestaan aan Stichting Hartekind.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Johan Cruijff op 68-jarige leeftijd overleden (boekenoverzicht)
Lees ook:Toeval is Logisch; tachtig uitspraken van JOhan Cruijff
Lees ook:Frans Bauer valt af met boek ‘De Afvallers XXL’ van Yneke Vocking
Lees ook:Wie is de beste voetballer aller tijden?
Lees ook:Frans Bauer zet BoekenBakkers in zonnetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.