Vijftig jaar hitlijsten, popmuziek en artiesten in één boek

Voor het eerst opent de publieke omroep zijn kluizen voor een allesomvattend hitparade-overzicht. Vijftig jaar hitlijsten betekent meer dan 18.000 hits en vijf decennia oorlog, intriges en anekdotes. De verhalen worden verteld door producers, zenderbazen, uitgeverijen, lijstsamenstellers en natuurlijk alle presentatoren die op de publieke omroep de hitlijst hebben gepresenteerd.

Deze verhalen, plus het Mega Hitarchief, met alle hits van de afgelopen vijftig jaar overzichtelijk op een rij, gesorteerd op titel en artiest, voorzien van platenlabels, biografieën, song info, land van herkomst en vermelding van de diverse omroepschijven. Laatsgenoemde drie items zijn nog nooit eerder opgenomen in een Nederlands hitoverzicht! Dat maakt van deze publicatie een uniek en compleet boekwerk voor iedereen die iets met hitlijsten, muziek en/of media heeft.

De samenstellers:
Bart Arens is dj bij 3FM en presenteert daar sinds 2007 onder andere de Mega Top 50. Het eerste gedrukte exemplaar van de Mega Top 50 vormt in 1993 het begin van zijn grote privé-verzameling hitlijsten.

Edgar Kruize is eigenaar van buro33. Hij is schrijver en muziek- en mediajournalist sinds 1997 is auteur van boeken als 50 jaar Edison en Top 2000 (volume 1 t/m 3).

Ed Adams is hitparadeliefhebber en popkenner. In de jaren tachtig moet alles wijken voor een uitzending van de Nationale Hitparade. Inmiddels heeft hij al zijn kennis vastgelegd in een omvangrijke database.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Dossiers over Mulisch
Lees ook:Hype 50 Shades of Grey – Vijftig Tinten Grijs in EenVandaag
Lees ook:Abdelkader Benali presenteert nieuw boekenprogramma
Lees ook:Sean King en Michelle Maxwell versus de machtige overheid
Lees ook:Amnesty vijftig jaar – vijftig dichters schrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.