David Bowie: boek en tentoonstelling

Fans van David Bowie hebben 11 december natuurlijk al in hun agenda staan. Dan start de tentoonstelling over deze artiest in het Groninger Museum. De expositie die tot en met april 2016 loopt, toont een adembenemende selectie uit Bowie’s persoonlijke archief, met originele kostuums, handgeschreven songteksten, videoclips, instrumenten, albumontwerpen en natuurlijk zijn muziek. Bij de voorstelling hoort ook een boek: 9789401604741.

David Bowie wordt al decennialang gezien als één van de grootste inspiratiebronnen van miljoenen. Hij heeft muziek verheven tot kunst. De voorstelling was eerder dan ook te zien in Londen, Chicago, Sao Paolo, Parijs en Berlijn. Het was daar een daverend succes; net als het boek David Bowie is. Dit werk is nu ook in Nederland verkrijgbaar.

David Bowie is volgt Bowie’s loopbaan vanaf het begin in Londen, via de doorbraak van Space Oddity en Ziggy Stardust, naar zijn impact op de internationale kunst, mode en muziek van de twintigste eeuw. het boek – met honderden niet eerder gepubliceerde illustraties, essays en toelichtingen – toont Bowie’s creatieve genialiteit en zijn onuitwisbare invloed op de hedendaagse cultuur. Het boek wordt uitgebracht in een deluxe uitvoering; een mooi cadeau voor de naderende feestdagen voor de liefhebber.

9789401604741

Lees ook:Leo Blokhuis schrijft Luistergeschenk: Electrifying Berlijn
Lees ook:Mode in de jaren vijftig: Fabulous Fifties
Lees ook:De logeerkamer van Helen Garner op West End
Lees ook:Nederlander schrijft biografie van Eva Cassidy
Lees ook:Omzwervingen in de Amerikaanse cultuur van Joost Zwagerman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.