Categorie: "Reisboeken"

Rondom de wereld in zeventig reizen met Christoph Ransmayr

Overal ziet de Oostenrijkse schrijver Christoph Ransmayr iets wat zijn nieuwsgierigheid wekt en zijn verbeelding prikkelt: van de wegroestende Russische oorlogsvloot in de haven van Moermansk tot de tropische stranden van Sri Lanka, van het afgelegen muiterseiland Pitcairn in de Stille Oceaan tot de drukke winkelstraten van Mexico-Stad en een hectische vismarkt in Jemen.

Arnold Karskens schrijft reisgids voor de frontlijn

Wat doe je als op een vakantieterras plots de kogels om je oren vliegen? Als je ’s morgens wakker wordt en buiten je hotel een oorlog woedt? Of als een terrorist op de deur van je hotelkamer klopt? Geweld kan de moderne reiziger overal treffen. Op een trektocht door Azië of een safari in Afrika, maar ook tijdens een vakantie aan de Middellandse Zee. Dan heb je de ‘Reisgids voor de frontlijn’ van Arnold Karskens nodig.

Ontdek de verrassende kant van Nederland

Ga op ontdekkingstocht in Nederland en laat je verrassen door de vele bijzondere plekken en bezienswaardigheden die ons land te bieden heeft. Deze prachtige jubileumuitgave laat je voor vele bekende toeristische bezienswaardigheden verschillende alternatieven zien die minder bezocht zijn, maar minstens zo mooi. Met de gedetailleerde informatie en tips en de handige kaartjes is het niet moeilijk om met deze gids een onvergetelijk uitstapje te plannen.

Boekenblog leest filosofische road-story

Zou je de titel van wetenschapper en filosoof Robert M. Pirsig’s boek googelen, dan kom je hoogstwaarschijnlijk woorden tegen als Metafysica, Dynamische en Statische Kwaliteit en Spiritualisme. Waarschijnlijk zegt je dat niet veel. Mij voorheen ook niet, totdat ik het filosofische pareltje van Pirsig ging lezen. Het boek dateert al uit 1974 maar is herdrukt in 2013.

De geheime adresjes van de Belgische topchefs

Luc Hoornaert – een foodie pur sang en ook professioneel bezig met topproducten – fluistert de culinaire grootheden van dit land allerlei ‘te proberen’ adressen in die zich onderscheiden door hun authentieke karakter. Zijn adressenlijstje deelt hij nu met het grote publiek. Het resulteert in een eigenzinnige selectie van soms bizarre, maar steeds bijzondere eetgelegenheden in Vlaanderen en Brussel waar de specialiteit van het huis, de ‘must eat’, centraal staat.

De mooiste dorpen van Frankrijk in compacte gids

Voor wie echt eens de sfeer, geur en romantiek wil proeven van Frankrijk, doet er goed aan om een tijdje te verblijven in de pittoreske dorpjes die het land rijk is. Om hieruit een selectie te maken kan De mooiste dorpen van Frankrijk helpen. Deze gids van uitgeverij Lannoo geeft een overzichtelijke weergave van de meest onbekende dorpjes van het land waar wijn, stokbrood en kaas tot de levensstandaard horen, aldus blogger Marjolein de Wit. Lees haar recensie.

Slow travel Puur Amsterdam, Berlijn en Londen

Puur reisgidsen is een bundeling van originele, bruisende, creatieve en eerlijke adressen. Adressen die je nieuwe inspiratie geven, je de weg wijzen naar biologische markten en verrassende winkels, je laten genieten in eerlijke restaurants en je de keuze geven uit kleinschalige en duurzame accommodaties.