De mooiste dorpen van Frankrijk in compacte gids

Voor wie echt eens de sfeer, geur en romantiek wil proeven van Frankrijk, doet er goed aan om een tijdje te verblijven in de pittoreske dorpjes die het land rijk is. Om hieruit een selectie te maken kan De mooiste dorpen van Frankrijk helpen. Deze gids van uitgeverij Lannoo geeft een overzichtelijke weergave van de meest onbekende dorpjes van het land waar wijn, stokbrood en kaas tot de levensstandaard horen, aldus blogger Marjolein de Wit. Lees haar recensie.

Wat maakt een dorp tot een dorp
De gids begint met een uitgebreide inleiding. Daarin wordt concreet uitgelegd wat een dorp nou precies is. Na het lezen van dit boek weet jij ook meteen wat het verschil is met een stad. Ook de geschiedenis van dorpen, waarin we teruggaan naar de Romeinen, komt uitgebreid aan bod. Verder is de architectuur van het dorpshuis beschreven en natuurlijk ontbreekt de toekomst van het dorp niet. Ja, alles wat gerelateerd is aan een dorp staat in de gids.

Toekankelijk geschreven
Wie nu denkt dat De mooiste dorpen van Frankrijk meer een geschiedenisboek is dan een gids, zit fout. Informatie wordt namelijk op een toegankelijke manier geschreven en jargon wordt vermeden. Bovendien zijn begrippen uitgelegd in de woordenlijst.

Ruim 250 dorpen in 10 gebieden
Bécherel, gelegen in Bretagne, is zo’n dorpje dat barst van de geschiedenis. Het is bijvoorbeeld de grootste ‘boekenstad’ van Frankrijk, waar ruim 40.000 bezoekers jaarlijks op af komen. Of neem Belvès in de Dordogne, dat ligt op een heuvelachtig landschap met kastanje-, noten- en eikenbossen. In dit dorpje hebben armen eeuwenlang in holwoningen geleefd. De gids zit bomvol meer verrassingen, want dit zijn enkel twee voorbeelden van de tweehonderdvijftig dorpen in de tien regio’s die worden genoemd.

Snelle en representatieve indruk
Met mooie foto’s wordt elk dorpje op een heldere en overzichtelijke manier beschreven. Alleen de meest opvallende en kenmerkende feiten van een dorp zijn benoemd – elk dorp beslaat één pagina – maar juist hierdoor krijg je een snelle en representatieve indruk. Bij elke regio staat tevens een kaart waar de genoemde dorpen liggen. Zo wordt je topogratische kennis ook nog eens opgefrist.

Deze gids is niet alleen voor Frankrijkliefhebbers een aanwinst, maar voor iedereen die geïnteresserd is in streken en de daarbij horende geschiedenis. De mooiste dorpen van Frankrijk is een compacte gids die de leukste informatie geeft over (onbekende) dorpjes in Frankrijk.

Tekst: Marjolein de Wit

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Vegetariër Ilja Gort schrijft roman over slagersvak
Lees ook:Essay Maand van de Geschiedenis Wat een held!
Lees ook:Moeder tattoo boek; tatoeages geselecteer door Schiffmacher
Lees ook:Doelwit in de Nacht heeft geen luchtig verhaal
Lees ook:Ontdek Sauerland met Marco Polo

Eén reactie op “De mooiste dorpen van Frankrijk in compacte gids

 1. Nadica Vuckovic

  NIEUW NIEUW NIEUW!!!!

  NET UITGEKOMEN, DE SOLOREIZIGERSGIDS >>> E-BOOK

  BOORDEVOL INFORMATIE REIZEN EN HOTELS.

  soloreizigersgids.nl

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.