Mailen met… Renee van Amstel over De Overgave van Floor (+ Win!)

Boekenblog komt weer terug met Mailen met… We gaan daarnaast ook auteurs interviewen op locatie. Je kunt dus een hoop inspirerende gesprekken verwachten de aankomende tijd. Vandaag een interview met Renee van Amstel die meer vertelt over haar boek ‘De Overgave van Floor’.

“Ik ben vorig voorjaar op het idee gekomen, toen ik wat gelezen had over ‘Vijftig Tinten Grijs’. Ik had al wel eens wat sm scènes geschreven en daar werd goed op gereageerd in de zin van: niet plat, opwindend, mooi. Toen ontstond het idee om iets te schrijven over twee mensen, een stel, die samen sm ontdekken. Een beetje stap voor stap want zo gaat het vaak. Gaandeweg je grenzen verleggen en het zelf ook heel spannend vinden om te weten te komen waar die liggen. Verder wilde ik twee mensen beschrijven waar de lezer zich in kan herkennen of ook wel wil zijn. In dit geval twee slimme, geslaagde, leuke dertigers, met ook nog eens (dat geldt zeker voor Floor) een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Wat ik vooral wilde is een hoog realiteitsgehalte. Eind van de maand maart verschijnt de opvolger, Het spel van Floor. Prettig om te weten voor de lezers die het einde van Het spel van Floor wat abrupt vonden. Het gaat door waar De overgave van Floor is geëindigd maar is ook heel anders. Het speelt zich af tegen het decor van een damesglossy, waar Floor marketingmanager is geworden.”

Wat kunnen de lezers verwachten als ze uw boek aanschaffen?
“Een, in vele opzichten, spannend boek, dat lekker wegleest. Er zitten wel wat expliciete seksscènes in, maar zoals gezegd: hopelijk vindt de lezer die ook niet plat, en in de recensies lees ik dat ook terug: wel opwindend, zeker niet ranzig. Ik denk dat de lezer zich vanaf het begin zal afvragen: waar eindigt dit? Gaat dit wel goed? Misschien ook: zou ik dat ook doen (of willen?). In elk geval geen kopie van Vijftig Tinten. Ik ben afgehaakt bij de dertigste keer: ‘Oh, de beroemde mr Grey zit op de rand van mijn bed!’ , en dat was al heel snel. Trouwens, in enkele van de meest opwindende scènes, althans volgens mij, komt strikt genomen geen seks voor, maar ik denk dat ze wel lustopwekkend zijn.”

Hoe gaat u te werk?
“Ik kan het beste schrijven als ik me een week of vier afzonder, bij voorkeur ook echt weg, alleen. Dan schrijf ik wel zes tot acht uur per dag en als ik niet schrijf ben ik met het verhaal bezig en het verhaal met mij. Het gaat gewoon z’n eigen gang in mijn hoofd. Dat is een heerlijk gevioel. Als ik tig andere dingen moet doen lukt het meestal niet. Ik zat voor De overgave van Floor op een bepaald moment vast, wist niet hoe ik verder moest. Toevallig had ik weer een schrijfperiode buitenshuis gepland en zo gauw ik ter plekke was wist ik hoe het moest eindigen en heb ik het in een week afgeschreven. Af en toe een uurtje of twee een boek schrijven lukt me in elk geval niet. Het moet echt zo ongeveer het enige ding zijn waar ik mee bezig ben.”

Wat kunnen we nog meer van u verwachten?
“Eind maart verschijnt deel 2 van Floor: ‘Het spel van Floor’ en later dit jaar wordt de trilogie voltooid: ‘De extase van Floor’. De boeken hebben in elk geval prachtige omslagen! Deel drie is in vergelijking met twee meer thrillerachtig en daarna zal er zoals het er nu naar uitziet een thriller verschijnen. Vrijwel zonder seks. Weer eens wat anders. Uiteindelijk hoop ik straks minimaal een keer per jaar een nieuw boek van me te zien liggen bij de boekhandel.”

Welk boek ligt er op uw nachtkastje?
“Ik heb net ‘Bloedlijn’ gelezen, van Corine Hartman, en vlak daarvoor ‘Aan niemand vertellen’ van Simone van der Vlugt. Hoofdpersoon in ‘Bloedlijn’ is wel een heel markant karakter, mooi uitgewerkt. De laatste plotwendingen vond ik soms net iets te veel maar ik heb het boek in een adem uitgelezen. Simone van der Vlugt had misschien weer iets te weinig plot. Wel een mooi boek. Verder lees ik graag Nicci French (mooi hoe ‘Maandag’ en ‘Dinsdag’ in elkaar overgaan) en heb erg genoten van ‘Bonita Avenue’ van Peter Buwalda. Kon ik maar zo schrijven!”

Wil jij ‘De Overgave van Floor’ winnen, vertel ons dan waarom. Mail je motivatie en adres naar: [email protected] .

Lees ook:Mailen met Emma Fasol
Lees ook:Mailen met ‘Soldaat in Uruzgan’ Niels Roelen
Lees ook:Schrijfster zet woede om tot ‘Knopen in je touw’
Lees ook:Debutante Saskia van den Heuvel zoekt nieuwe taalvondsten
Lees ook:Broze snippers van intense leven Floor van der Wal

7 reacties op “Mailen met… Renee van Amstel over De Overgave van Floor (+ Win!)

 1. van erum maria louisa

  ik zou het heel graag lezen

    /   Beantwoorden  / 
 2. angelique hendriks

  Lijkt mij een onwijs mooi boek om te lezen

    /   Beantwoorden  / 
 3. jansen

  heel graag

    /   Beantwoorden  / 
 4. jacqueline

  Wauw dit boek wil ik heel graag lezen!

    /   Beantwoorden  / 
 5. jacqueline

  Wauw ik doe heel graag mee ik wil dit boek zo graag lezen!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.