Categorie: "Gezondheid"

Remko Kuipers ontdekt oerdieet in Afrika

oerdieet_remkokuipersTijdens zijn reizen door Oost-Afrika raakte arts Remko Kuipers geïntrigeerd door de contrasten in leefstijl tussen de traditionele jager-verzamelaarstammen en onze westerse manier van leven. Hij besteedde bijna tien jaar aan het bestuderen van de gevolgen van deze verschillen. Hij at bittere ongezoete chocola met de Azteken, dronk bloed met de Masaï, verzamelde honing met de Hadzabe en proefde ghee met de nazaten van Dzjenghis Khan.

Angst van ieder: je gezond verstand verliezen

susannahcahalan_breininbrandDe journaliste Susannah Cahalan had een veelbelovende carrière voor zich toen ze op haar 24e plots werd getroffen door een mysterieuze auto-immuunziekte. Van de ene op de andere dag kreeg ze waanbeelden en werd ze aggressief. Binnen een maand was haar toestand zo erg dat ze catatonisch was en langzaam afgleed naar de dood. Ze werd net op tijd gered door een briljante arts die bij haar een zeer recent ontdekte ziekte herkende. Ze was een van de eerste mensen wereldwijd met deze diagnose.

Liefde aan het werk

liefde_werkHoe werkt de liefde? Het is geen vraag waar alleen psychologen of relatietherapeuten een antwoord op kunnen bedenken. Eigenlijk weet elk stel hoe de liefde werkt. Ze ondervinden het zelf, dag in dag uit. Deze week verschijnt bij Uitgeverij Lannoo het nieuwe boek van ‘liefdesprof’ Alfons Vansteenwegen, Liefde aan het werk – Voorbeelden en tips uit de praktijk.

Weight Watchers boek: Omdat het werkt!

weightwatchers_werktRecentelijk wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het zien of ruiken van voedsel – en zelfs het horen spreken over voedsel – ons eetgedrag veel sterker beïnvloedt dan we tot hiertoe dachten. Bovendien worden onze hersenen vooral geprikkeld door vet- en suikerrijk voedsel, waardoor we – vaak onbewust – veel meer calorieën binnenkrijgen dan we nodig hebben.

Een urenlang orgasme? Ontdek het vallei-orgasme…

vallei-orgasmeHet nieuwe boek van Marleen Janssen, genaamd ‘Alleen voor vrouwen’, verschijnt vandaag. Het boek gaat over je eigen seksualiteit opwekken en hoe kan dat nou beter dan jezelf leren kennen. Masturberen, Vallei-orgasmes en nog veel meer praat alleen voor vrouwen. Blogger Chantal Bolleman verdiept zich hier in.

Doe jij ook mee aan de 5:2 revolutie?

vastendieet_kateharrisonVasten is de snelste en gezondste manier om gewicht te verliezen en nog belangrijker: om op gewicht te blijven. Met Het 5:2 dieet, kan je al jouw favoriete voedsel 5 dagen per week eten, zolang je je calorie-inname maar beperkt tot 500 calorieën op de andere twee dagen.

Nieuwe van Mieke Kosters: Ik ken mezelf en ben slank

miekekosters_slankHet nieuwe boek van Mieke Kosters, de afslankcoach van dit moment, verschijnt op de eerste dag van het nieuwe jaar. In Ik ken mezelf en ben slank legt Mieke uit hoe je slank(er) wordt met het eten en drinken dat jij het allerlekkerst vindt. Zonder gejojo. Het is een verdieping van de theorie uit haar eerste boek Het geheim van slanke mensen, en te gebruiken bij elke eetstijl of dieet. De methode is gebaseerd op bestaande psychologische modellen en op Mieke’s eigen ervaring, en aangevuld met vele herkenbare en concrete eyeopeners uit de praktijk.

Boekenblog leest de Voedselzandloper

voedselzandloperIedereen gaat vanuit de ‘Schijf van 5’ eten, maar wat nou als die schijf achterhaald is en er tegenwoordig veel meer bekend is over ons eten en er meer mogelijkheden zijn? Daar schrijft Kris Verburgh over. Hij gelooft niet in de ‘Schijf van 5’ en heeft zijn ‘Voedselzandloper’ ontworpen. Boekenblog leest voor jullie zijn boek.

Positieve effect van liefde op onze gezondheid

liefde20_barbaralfredericksonMeer nog dan optimisme en geluk oefent liefde een verregaande invloed uit op onze psychische en fysieke gezondheid. Onderzoek doet zelfs vermoeden dat een gebrek aan liefde onze gezondheid meer kan schaden dan roken, overmatig alcoholgebruik of overgewicht. Daar hebben wij nu een interessant boek over ontdekt.