Anna Blaman Prijs wordt verhoogd naar tienduizend euro

Anna Blaman Prijs wordt verhoogd naar tienduizend euro. Op 25 november 2016 zal deze in de Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis worden uitgereikt. Organisator Passionate Bulkboek maakt bekend dat met ingang van deze uitreiking de literaire prijs te verhogen. Passionate Bulkboek beoogt hiermee de betekenis van de prijs, die driejaarlijks wordt toegekend, nog beter tot zijn recht te laten komen.

In maart 2015 ontving Passionate Bulkboek het heuglijke bericht dat het bestuur van het Prins Bernard Cultuurfonds het besluit had genomen om het verzoek van Passionate Bulkboek te honoreren en daarmee de naam Anna Blaman Prijs, evenals een eenmalige dotatie aan Passionate Bulkboek over te dragen.

De Anna Blaman Prijs werd in 1965 ingesteld door het Prins Bernard Cultuurfonds en voor het eerst in 1966 uitgereikt aan de auteur die met zijn of haar oeuvre een karakteristieke bijdrage levert of heeft geleverd aan de kwaliteit van of het literaire klimaat in Rotterdam en omstreken.

De literaire prijs kan door haar 50 jarig bestaan en al haar roemrijke laureaten als het literaire geheugen van de stad en regio worden gezien. Eerdere laureaten zijn onder andere Bob den Uyl, Anne Vegter, Jules Deelder en Sanneke van Hassel, die de prijs in 2013 in ontvangst nam.

Aan de uitreiking in november 2016, gaat de officiële bekendmaking van de laureaat, uiterlijk medio juni 2016, vooraf. Op de website www.annablamanprijs.nl is niet alleen de voortgang maar ook meer informatie over de geest van deze oer-Rotterdamse literaire prijs en al haar laureaten sinds 1966 te vinden.

Lees ook:Hollands Maandblad-beurs voor drie jonge schrijvers
Lees ook:Welk boek waarderen jongeren het meest?
Lees ook:Schrijfster Goswami heeft Prins Claus Prijs gewonnen
Lees ook:Leonard Nolens krijgt Prijs der Nederlandse Letteren van Koningin
Lees ook:Martinus Nijhoff Prijs 2008 voor Deense Birthe Lundsgaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.