Categorie: "Rubrieken"

Kinderboekenweekgeschenk: Per ongeluk! van Simon van der Geest

Het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar, getiteld Per ongelukt!, is geschreven door Simon van der Geest. Het wordt tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste 10 euro aan kinderboeken en komt uit in een oplage van 364.00 exemplaren. Bij het boek is een gratis app beschikbaar via de Appstore en Google Play, met ‘Het Geheime Hoofdstuk’ als SwipeStory.

Kinderboekenweek 2015: Raar, maar waar!

Raar, maar waar! Dat is het motto van de Kinderboekenweek 2015, die draait om natuur, wetenschap en techniek. Op onderzoek uitgaan en te weten willen komen hoe de wereld in elkaar zit is een natuurlijke drijfveer van kinderen. En het antwoord op de vraag waarom iets zo is of hoe iets werkt kun je aan den lijve ondervinden, maar óók door er boeken over te lezen.

Vrouwendingetje – gastcolumn Marjolijn de Cocq

Daar stond ik weer, die 21ste juli – een half jaar later en een boek verder. Wie dit mij zou hebben voorspeld toen ik drie jaar geleden werd ontslagen toen het mediabedrijf waar ik werkte werd opgeheven, had ik keihard uitgelachen. Ik was sowieso al helemaal niet zo voor boeken schrijven. Al die journalisten die maar boekjes wilden schrijven, allemaal voor de ramsj.

Beter leren schrijven, lees deze wereldboeken

Schrijver Roman Helinski (Bloemkool uit Tsjernobyl, 2014) deelt de boekenlijst, die hem rond zijn achttiende verder bracht.

“Ik publiceerde al geregeld in literaire tijdschriften, maar mijn verhalen misten verdieping, misten de dreiging van het universele. Een geleerde oom gaf mij toen een lijst met boeken uit de wereldliteratuur, warvan ik er volgens hem eens een stuk of wat moest lezen als ik ooit goed zou willen schrijven.”

Verhalenfestival op forten van de Waterlinies

Deze zomer strijkt het festival Zomer vol Verhalen tussen 5 juli en 30 augustus neer op dertien oer-Hollandse locaties. Een uniek verhalenfestijn voor de hele familie. Ademloos luisteren naar meeslepende stemmen, met de ogen dicht wegdromen in een nieuw avontuur, stiekem zuchten of glimlachen en tussen de voordrachten door genieten van de natuur.