Categorie: "Hobby"

Geschiedenis begint bij je eigen familie: Het grote familieboek

Interesse in je eigen familiegeschiedenis maar geen tijd om naar het archief te gaan? Het grote familieboek van Floor Bal is een doe-het-zelfboek waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe je je familiegeschiedenis van de afgelopen tweehonderd jaar makkelijk online kunt achterhalen. Een mooi cadeau voor Vaderdag wat ons betreft.

Hét boek voor alle happy campers

Caravans zijn bezig aan een ware revival. Steeds meer mensen kopen een caravan om die vervolgens helemaal naar eigen smaak te restylen. Met het meest hippe en spectaculaire resultaat; niets om je voor te schamen! Glamping – glamourous kamperen – is een van de laatste vakantietrends, en de caravans die in Caravanity zijn verzameld, passen helemaal in deze hype. Daarnaast staat het boek boordevol met stylingtips, how-to’s en andere leuke ideeën om je caravan helemaal eigen te maken.

De leukste wijncursus die er is!

De Wijnalmanak staat bekend als hulp bij het kiezen en kopen van wijn. Maar genieten van wijn begint uiteraard bij weten wat je proeft en hoe deze smaak te waarderen. De Wijnalmanak proefcursus biedt een oplossing voor iedereen die meer wil leren over wijn proeven en alles wat daarbij komt kijken.

Heb je nou je zin…

Een mens zegt iedere dag misschien wel vierduizend zinnen, al maakt hij ze niet allemaal af. De meeste van die zinnen (‘Het wil maar niet zomeren’) zijn al vergeten voor ze goed en wel zijn uitgesproken. Andere (‘Vergeef hen want zij weten niet wat zij doen’) blijven eeuwenlang hangen. Hoe maak je een zin? En hoe een mooie? Waarom praten mensen van over de hele wereld sinds mensenheugenis in zinnen, met bijna altijd een onderwerp en een gezegde? Hoe lang is de langste zin? Daar denken schrijvers en dichters, filosofen en grammatici al honderden jaren over na.

De kleine Je stamboom onderzoeken voor Dummies

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar jouw familiegeschiedenis? Is je interesse gewekt na het doorbladeren van fotoalbums en het lezen van oude brieven? Of wil je nu eindelijk eens achterhalen hoe die pakkende familieverhalen zijn ontstaan? Dan is het samenstellen van een stamboom de perfecte manier om je familiegeschiedenis te ontcijferen!

Ik hou van taart is feestelijk versierboekje

Ik hou van taart is het perfecte boekje voor beginners die taarten feestelijk willen decoreren. Anna van Grunsven en Naomi Winters-Knoopers geven op een speelse en kleurrijke manier nuttige tips en trucs zodat jij thuis de mooiste taartjes en cupcakes kan maken.

Hugh Johnsons wijngids 2014

Over de hele wereld kijken wijnliefhebbers elk jaar weer uit naar Hugh Johnsons deskundige oordeel over duizenden wijnen. Zijn wijngids bevat alle actuele informatie per land en in veel gevallen ook per streek. Een handig naslagwerk als je nog op zoek bent naar een heerlijke wijn om te schenken tijdens de feestdagen.

Verhalen achter de foto’s van Steve McCurry

‘Voorbij de camera’ is het indrukwekkende boek van een van de meest geprezen fotografen ter wereld: Steve McCurry. Het vertelt de verhalen en avonturen achter veertien belangrijke opdrachten van deze fotograaf en bevat niet eerder gepubliceerde foto’s, notities, anekdotes en snapshots uit zijn persoonlijke archief.

Meesterwerk; Van van Eyck tot Rubens in detail

Kunst met grote ‘K’. Till Holger-Borchert, hoofdconservator van het Brugse Groeningemuseum, brengt in dit grote en grootste boek een overzicht van de belangrijkste Vlaamse meesterwerken op uitzonderlijk groot formaat, tot in het kleinste detail. De Vlaamse meesters zoals je ze nog nooit zag!