Categorie: "Verfilmd"

Film Publieke Werken met Gijs Scholten van Aschat

Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig en Rifka Lodeizen zullen de hoofdrollen gaan vertolken in de verfilming van de bestseller ‘Publieke werken’ van auteur Thomas Rosenboom. Het modern historische drama zal geregisseerd worden door Joram Lürsen en het scenario is geschreven door Frank Ketelaar. De opnames zullen vanaf september dit jaar in Nederland en Hongarije plaatsvinden. Najaar 2015 zal de film in de bioscoop te zien zijn.

Twee boeken van Simone van der Vlugt worden verfilmd

De literaire thrillers De reünie en Het laatste offer van Simone van der Vlugt worden verfilmd, zo maken Ambo|Anthos uitgevers en rechten- en evenementenbureau Shared Stories bekend. De filmrechten van deze twee bestsellers zijn verkocht aan Inspire Pictures, die eerder betrokken was bij de totstandkoming van succesvolle films als De Marathon en Daglicht.

Georgina Verbaan en Tjitske Reidinga zijn Pim & Pom

© Illustraties Fiep Westendorp: Fiep Amsterdam bv; Fiep Westendorp Illustrations

Actrices Georgina Verbaan en Tjitske Reidinga verlenen hun stem aan de katten Pim & Pom in de familiefilm Pim & Pom, Het Grote Avontuur, gebaseerd op de illustraties van Fiep Westendorp (Jip en Janneke) en karakters van Mies Bouhuys.

Pupkin Film koopt rechten Spinder

De filmrechten van het met de Gouden Griffel en de Jan Wolkers Prijs bekroonde boek Spinder van Simon van der Geest zijn aangekocht door Pupkin Film. De producent van onder andere Doctor Cheezy, De Ontmaagding van Eva van End en Van God Los de serie gaat het verhaal uitwerken tot een speelfilm.

Spectaculaire 3D-film T.S. Spivet naar boek Reif Larsen

De spectaculaire 3D-film The Young & Prodigious T.S. Spivet draait vanaf vandaag in heel Nederland in de bioscoop. De verfilming van het boek ‘De verzamelde werken van T.S. Spivet’ van Reif Larsen combineert realistisch filmbeeld met unieke animaties van de illustraties in het boek.

De succesvolle debuutroman van Reif Larsen werd in 28 landen vertaald. Het boek is nu ook beschikbaar in een prachtige filmeditie!

Over de auteur
Reif Larsen (1980) is schrijver, film- en documentairemaker. Hij studeerde aan Brown University en behaalde aan Columbia University zijn MFA in creative writing. ‘De verzamelde werken van T.S. Spivet’ is zijn debuutroman. Momenteel werkt hij aan zijn tweede roman.

[isbn]9789046816226[/isbn]