Categorie: "Mind"

Liefde aan het werk

Hoe werkt de liefde? Het is geen vraag waar alleen psychologen of relatietherapeuten een antwoord op kunnen bedenken. Eigenlijk weet elk stel hoe de liefde werkt. Ze ondervinden het zelf, dag in dag uit. Deze week verschijnt bij Uitgeverij Lannoo het nieuwe boek van ‘liefdesprof’ Alfons Vansteenwegen, Liefde aan het werk – Voorbeelden en tips uit de praktijk.

Kickstart je zelfvertrouwen met een portie positiviteit

“Het maakt niet uit wat anderen vinden. Wie gelukkig is met zichzelf heeft de sleutel in handen voor een mooi en positief leven.” Elke dag deelt Marian Palsgraaf via haar online feelgood magazine Justbeyou.nl een enorme dosis positieve energie uit. Met e-books, online cursussen en inspirerende verhalen op Justbeyou.nl kan iedereen zijn zelfvertrouwen kickstarten.

Schrijfster Marisa Garau start webshop

Schrijfster Marisa Garau is recent de webshop GrowingMindfulness.nl gestart. Op haar eigen, unieke manier biedt zij de oplossing om mindfulness te vereenvoudigen en zo gemakkelijk toepasbaar te maken voor ons toch al drukke leven.

De winterdip te lijf met mindfulness-zonder-zen-gezeur

Al jaren worden we bestookt met talloze berichten, boeken en cursussen over de wondere wereld van mindfulness en de daarbij behorende blije boodschap: mediteer en eeuwigdurend geluk zal je ten deel vallen. ’Maar meditatie maakt die mooie belofte helemaal niet waar’ beweert stress-veteraan, schrijver en online mindfulness-teacher Marisa Garau, van wie deze week een opvallend, nieuw mindfulness-boek verschijnt, Haal meer uit je dip – met de power van mindfulness.

Boekenblog leest ‘De moed van imperfectie’

Dagmar Boer heeft het nieuwste boek van Brené Brown onder de loep genomen. Brené Brown is niet alleen een geweldige schrijfster, maar ook een onderzoeker met een hoofdletter O. Zo deed zij jarenlang onderzoek naar kwetsbaarheid, moed, authenticiteit en schaamte. Haar boek ‘De kracht van kwetsbaarheid’ vormde al een bestseller van wereldformaat en Oprah Winfrey noemde het ‘haar nieuwe Super Soulmate’. Het vervolg staat nu zwart op wit en is een echte aanrader voor iedereen die los wil laten wie hij/zij denkt te moeten zijn. In ‘De moed van imperfectie’ moedigt Brené Brown namelijk op haar eerlijke, warme én grappige manier de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als levensstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie en creativiteit de ruimte te geven.

Leven redden met nieuw boek Noreena Hertz

Elke dag worden we geconfronteerd met een enorme hoeveelheid kleine en grote beslissingen. Geen wonder dat we terugvallen op snelle, onbewuste verwerkingsmechanismen: een groot deel van ons keuzeproces gebeurt zonder dat we het doorhebben. Zonde, vindt Noreena Hertz, want juist door je bewust te worden van je automatische aannames en ideeën kun je veel betere beslissingen nemen.

Positieve effect van liefde op onze gezondheid

Meer nog dan optimisme en geluk oefent liefde een verregaande invloed uit op onze psychische en fysieke gezondheid. Onderzoek doet zelfs vermoeden dat een gebrek aan liefde onze gezondheid meer kan schaden dan roken, overmatig alcoholgebruik of overgewicht. Daar hebben wij nu een interessant boek over ontdekt.

Wie ben ik en wat wil ik?

Nienke Wijnants werd bekend met ‘Het dertigersdilemma’, haar veelgeprezen bestseller over de loopbaan- en levensvragen van jonge hogeropgeleiden. Wijnants kreeg talloze reacties van lezers die de beschreven keuzestress en de druk om het ‘perfecte leven’ te leiden herkenden. Maar het bleken uiteindelijk de hoofdstukken over authenticiteit en zingeving te zijn die de meeste indruk maakten en waar lezers meer over wilden weten.