Schrijfster Marisa Garau start webshop

Schrijfster Marisa Garau is recent de webshop GrowingMindfulness.nl gestart. Op haar eigen, unieke manier biedt zij de oplossing om mindfulness te vereenvoudigen en zo gemakkelijk toepasbaar te maken voor ons toch al drukke leven.

Garau, schrijver van de bestseller ‘Haal Meer Uit Je Leven Met Mindfulness’, deed zelf onderzoek onder een groep van 750 van haar lezers, en stelde vast dat mensen die bekend zijn met mindfulness dit in stressvolle situaties toch niet goed weten toe te passen. Standaard mindfulness meditaties zijn op zulke momenten onvoldoende effectief. Marisa zegt: “Als ons hoofd helemaal overloopt door alle drukte, bijvoorbeeld tijdens een reorganisatie op het werk, een echtscheiding of het wisselen van baan, kan het juist extra stress opleveren als je 45 minuten een body-scan, loopmeditatie of yoga-oefeningen moet doen. Deze oefeningen komen dan op het lijstje terecht van dingen die nog allemaal moeten gebeuren.” Terwijl officiële mindfulness meditaties veel discipline en tijd vragen, biedt GrowingMindfulness.nl dé oplossing om mindfulness op een praktische manier in te passen in het dagelijkse leven, zoals tijdens het afwassen, het aankleden van de kinderen of een vergadering op het werk.

Marisa is al 8 jaar lang een enorme fan van mindfulness, maar zag dat zelfs haar mindfulness-trainers in tijden van extreme drukte de stress het hoofd niet konden bieden. “Tijd voor een praktische oplossing, zonder zen-gedoe”, aldus Garau.

GrowingMinfulness.nl biedt een tweetal e-cursussen. In de e-cursus Karma Kickstart wordt duidelijk hoe je elke dag mindful kunt zijn zonder dat het uren kostbare tijd kost. De oefeningen van de cursus verhogen de concentratielevels, creëren een beter bewust-zijn en zetten piekeren om in nuchter nadenken. Karma Kickstart is de perfecte cursus voor iedereen die mindfulness nog niet zo goed kent, maar ook voor mindfulness-fans die toch nog wel wat hulp kunnen gebruiken om de oefeningen in te passen in het dagelijkse leven.

Voor mensen met een overvolle agenda, die hun stress-levels snel onder controle willen krijgen en duurzame resultaten willen behalen, is de e-cursus High Impact ontwikkeld. Alle oefeningen van deze e-cursus van 31 dagen passen in alledaagse bezigheden en bieden innerlijke rust middenin de hectiek van een drukbezet leven. Voor deze cursus is het niet nodig om extra tijd in te plannen, want je leert mindful te zijn in alles wat je in het dagelijkse leven doet. Na de cursus is het gemakkelijker om te focussen op gewone bezigheden, wat veel innerlijke rust oplevert. Daarnaast wordt het eenvoudiger ego-gedreven, stress-verhogend gedrag te ontdekken en dit het hoofd te bieden.

Marisa Garau is ruim 20 jaar ondernemer. In 2006 besloot ze zich, na een fikse burnout, volledig op mindfulness toe te leggen: “Het is een handig stuk gereedschap dat je helpt om een bewust antwoord te geven op lastige situaties. Het is het tegenovergestelde van impulsief reageren en de vrije hand geven aan overspannen emoties.” Dankzij haar ervaring als drukbezette ondernemer en internationaal gepubliceerde schrijver van vier boeken over mindfulness, weet zij als geen ander hoe je mindfulness in een overvolle agenda kunt inpassen. Op haar blog deelt zij praktische tips om mindful te zijn onder grote druk, tijdens stressvolle situaties en alle kleine frustraties van het dagelijks leven.

https://growingmindfulness.nl

Haar nieuwste boek:

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:De winterdip te lijf met mindfulness-zonder-zen-gezeur
Lees ook:Met Hans Schellekens op cursus
Lees ook:Mindful mediteren met Jacqueline de Vries
Lees ook:Een volle agenda, maar nooit druk
Lees ook:Doorzoek jezelf: Het geheim achter het succes van Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.