Positieve effect van liefde op onze gezondheid

Meer nog dan optimisme en geluk oefent liefde een verregaande invloed uit op onze psychische en fysieke gezondheid. Onderzoek doet zelfs vermoeden dat een gebrek aan liefde onze gezondheid meer kan schaden dan roken, overmatig alcoholgebruik of overgewicht. Daar hebben wij nu een interessant boek over ontdekt.

Barbara Fredrickson is een van de grondleggers van de positieve psychologie en verrichtte baanbrekend onderzoek naar de kracht van positieve emoties. Daaruit bleek dat liefde, dat ze herdefinieerde als ‘een micromoment van verbondenheid’, veruit de krachtigste van deze emoties is.

In Liefde 2.0 toont ze niet alleen hoe emoties inwerken op ons brein en ons lichaam, maar ook hoe we zelf micromomenten van liefde kunnen creëren. Aan de hand van praktische voorbeelden en oefeningen helpt ze je om flexibeler, empathischer en creatiever in het leven te staan.

Over de auteur
Barbara L. Fredrickson is een van de grondleggers van de positieve psychologie. Ze is hoogleraar psychologie en directeur van het Positive Emotions and Psychophysiology Lab aan de University of North Carolina (VS), publiceerde meer dan honderd wetenschappelijke artikelen en schreef eerder de internationale bestseller Positivity.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Zo krijg je grip op je emoties
Lees ook:Zo blijft je brein ook op latere leeftijd goed
Lees ook:Mannen willen seks, vrouwen liefde – lees waarom
Lees ook:Aardig zijn, het beste medicijn
Lees ook:De viagra-dagboeken van Barbara Rose Brooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.