Leven redden met nieuw boek Noreena Hertz

Elke dag worden we geconfronteerd met een enorme hoeveelheid kleine en grote beslissingen. Geen wonder dat we terugvallen op snelle, onbewuste verwerkingsmechanismen: een groot deel van ons keuzeproces gebeurt zonder dat we het doorhebben. Zonde, vindt Noreena Hertz, want juist door je bewust te worden van je automatische aannames en ideeën kun je veel betere beslissingen nemen.

Waarom zou je bijvoorbeeld het advies van een medisch expert onmiddellijk accepteren? En in hoeverre wordt je eigen oordeel beïnvloed door je verwachtingen en emoties? Want alleen als je vraagtekens durft te zetten bij je eigen aannames, kun je beginnen met het maken van de voor jou juiste keuzes.

Over de auteur
Noreena Hertz is een vooraanstaand Brits econoom. Ze adviseert topbestuurders en regeringsleiders bij belangrijke beslissingen en werd door The Observer ‘een van de meest toonaangevende denkers ter wereld’ genoemd. Ze is hoogleraar globalisering aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en aan University College London. In 2002 verscheen van haar het invloedrijke boek ‘De stille overname’.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Tips van Noreena Hertz; schrijfster van Eyes Wide Open
Lees ook:Leer betere keuzes maken met ‘Beslist’
Lees ook:Oorlogswinter geselecteerd voor European Film Award 2009
Lees ook:Vastgoedfraude wordt verfilmd door Paul Voorthuysen
Lees ook:Genieten in Hotel Vertigo met Kees ‘t Hart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.