Boekenblog leest ‘De moed van imperfectie’

Dagmar Boer heeft het nieuwste boek van Brené Brown onder de loep genomen. Brené Brown is niet alleen een geweldige schrijfster, maar ook een onderzoeker met een hoofdletter O. Zo deed zij jarenlang onderzoek naar kwetsbaarheid, moed, authenticiteit en schaamte. Haar boek ‘De kracht van kwetsbaarheid’ vormde al een bestseller van wereldformaat en Oprah Winfrey noemde het ‘haar nieuwe Super Soulmate’. Het vervolg staat nu zwart op wit en is een echte aanrader voor iedereen die los wil laten wie hij/zij denkt te moeten zijn. In ‘De moed van imperfectie’ moedigt Brené Brown namelijk op haar eerlijke, warme én grappige manier de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als levensstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie en creativiteit de ruimte te geven.

Brené Brown zet de stelling voorop dat je zult leven vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent. Ze beschrijft hoe moed, compassie en verbondenheid een belangrijke plek in je leven kunnen krijgen. De moed van imperfectie gaat over de levenslange reis van ‘Wat zullen anderen wel niet denken?’ naar ‘Ik ben goed genoeg’. Dat deze reis niet gemakkelijk is, daar hebben we geen boek voor nodig om dit te vertellen en dat begrijp Brown als geen ander. Brené Brown schrijft juist over de handvatten vol praktische inzichten en kracht om liefde te voelen voor jezelf en anderen. Ook beschrijft zij dingen die ons in de weg staan om echt te kunnen leven met compassie. Daarnaast geeft ze waardevolle tips hoe je kunt kiezen voor authenticiteit; laat je angst voor wat anderen vinden los en laat je perfectionisme varen. We krijgen trucs mee hoe je meer veerkracht kunt ontwikkelen en hoe je kunt leren te vertrouwen op je intuïtie. Elke wegwijzer in dit boek sluit af met een gedeelte dat je helpt om duidelijke, geïnspireerde keuzes te maken en positieve actie te ondernemen. Het nodigt je uit om te bedenken hoe jij jezelf nieuwe moed kunt geven. Dit werkt veel beter dan het oude ‘doorbijten’.

Bezield leven betekent eigenlijk dat mensen met hart en ziel leven en liefhebben. Maar waar hechten deze personen waarde aan en hoe zijn zij zo veerkrachtig geworden? Waar zitten deze personen mee en hoe lossen ze situaties op of hoe gaan ze ermee om? Kan iedereen een bezield leven creëren of wat hebben we hiervoor nodig? Brené Brown neemt ons mee op een pad van warme woorden en herkenbare situaties en biedt antwoorden. Zoals ze zelf vertelt: ‘Hoewel het ontzettend belangrijk is om jezelf goed te kennen en te begrijpen, is er iets wat nog veel belangrijker is voor een bezield leven: van jezelf houden. Het werken aan een bezield leven is niet hetzelfde als het proberen om je eindbestemming te bereiken. Het is meer als naar een ster aan de hemel lopen: je komt er nooit, maar je weet zeker dat je de goede kant op gaat’. Om een tipje van de sluier op te lichten, wil ik graag verklappen dat het boek begint met de prachtige zin ‘Op een liefdevolle manier je eigen verhaal onder ogen zien, is het moedigste wat je ooit zult doen’.

Het boek telt 168 bladzijdes vol mooie zinnen om over na te denken, maar je kunt ook terecht op haar website www.brenebrown.com.

Bestel direct bij Bruna

Tekst: Dagmar Boer

Lees ook:Brené Brown toont kracht van kwetsbaarheid
Lees ook:Een moment van ontspanning voor drukke moeders
Lees ook:Als ik het leven over mocht doen, zet je aan het denken
Lees ook:Kickstart je zelfvertrouwen met een portie positiviteit
Lees ook:Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.