De winterdip te lijf met mindfulness-zonder-zen-gezeur

Al jaren worden we bestookt met talloze berichten, boeken en cursussen over de wondere wereld van mindfulness en de daarbij behorende blije boodschap: mediteer en eeuwigdurend geluk zal je ten deel vallen. ’Maar meditatie maakt die mooie belofte helemaal niet waar’ beweert stress-veteraan, schrijver en online mindfulness-teacher Marisa Garau, van wie deze week een opvallend, nieuw mindfulness-boek verschijnt, Haal meer uit je dip – met de power van mindfulness.

‘Mediteren is een tijdrovende bezigheid waar mensen met een carrière, relatie en kinderen geen tijd voor hebben. Daarbij: in tegenstelling tot wat mindfulness-goeroes beloven, garandeert meditatie geen duurzame resultaten als het gaat om een positieve kijk op het leven of innerlijke balans. ‘ concludeerde Garau naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek dat zij hield onder haar duizenden lezers in de Benelux, Frankrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.

De Sardijns-Nederlandse schrijfster, die tijdens haar reclamecarrière leed aan chronische stress en (winter)depressie, richt zich met haar nieuwe boek op de 1.2 miljoen Nederlanders die last hebben van de winterblues en zichzelf daardoor zien vastlopen in hun carrière, relaties, gezondheid of financiën.

Wijzer geworden door haar eigen ervaringen, biedt Garau (al bijna 20 jaar zelfstandig ondernemer en niet belast met de dogma’s die psychologen erop na houden) haar lezers een eigenzinnige maar resultaatgerichte methode aan. In plaats van haar depri doelgroep te vertellen dat zij afleiding moeten zoeken, raadt ze hun juist aan om diep in de dip te duiken, de verborgen voordelen te ontdekken, deze vervolgens slim in te zetten om zo naar een minder stressvol, kleurrijker en vooral leuker leven toe te groeien.

In Haal meer uit je dip neemt Garau de lezer op luchtige, humoristische toon mee in haar onorthodoxe aanpak, verfrissende inzichten en praktische oefeningen om meer uit de dip te halen. Daarbij spoort zij haar lezers aan om mindfulness op een nieuwe manier te integreren in het dagelijks leven. Niet vanuit de veilige maar hopeloos ineffectieve beslotenheid van het meditatiekussen, maar juist op de moment dat je het ‘t hardst nodig hebt: midden in de hectiek van die talloze stressvolle situaties die elke goede dip met zich meebrengt.

Over de auteur
Tien jaar lang runde voormalig stress-junkie Marisa Garau (1968) haar Amsterdamse reclamebureau tot ze er letterlijk bij neerviel. Na een flinke dip bracht mindfulness een diepe transformatie in haar teweeg. Ze vertrok met man en poezen naar Nieuw-Zeeland en werd schrijver. Haar eerste boek, Haal meer uit je leven met mindfulness, werd een bestseller in de Benelux en verscheen tevens in het Frans en Engels. Garau zet zich via haar organisatie Growing Mindfulness met groot enthousiasme in om mindfulness te ontdoen van zweverig zen-gezeur en zo toegankelijk te maken voor een groot publiek.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Schrijfster Marisa Garau start webshop
Lees ook:Kinderen kiezen
Lees ook:Wie ben ik en wat wil ik?
Lees ook:Jan Vantoortelboom wint Bronzen Uil
Lees ook:TV Krant vier weken in teken van The Hobbit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.