Kinderen kiezen

Caja Cazemier heeft dit jaar de Prijs van de Jonge Jury gewonnen. Nadat Francine Oomen de prijs een aantal jaren achter elkaar met de prijs aan de haal is gegaan, is het prettig dat er nu een nieuw gezicht de prijs heeft gewonnen.

Caja Cazemier is niet zo bekend. Ze schreef het boek Vamp, over een meisje dat foto’s van zichzelf op internet zet. Ze komt in contact met een jongen op wei ze verliefd wordt, maar die meer van haar wil dan hij in eerste instantie laat blijken.

De prijs wordt niet door een jury toegekend, maar door lezer tussen de 12 en de 16 jaar oud. Daarom is Caja extra blij met de prijs. ‘Dit is het mooiste wat je als schrijver kan overkomen. Dat lezers zeggen: dit is het mooiste boek,’ schrijft ze op haar website.

Wil je meer over haar te weten komen? Ga naar: http://home.hetnet.nl/~caja.cazemier/

Lees ook:Ida Gerhardtprijs uitgereikt
Lees ook:C.C.S. Crone Prijs 2010 voor Guillaume van der Graft
Lees ook:Francine Oomen wint de Prijs van de Jonge Jury 2011
Lees ook:Hoera voor Joost Zwagerman
Lees ook:De juryleden van de Esta-prijs voor het beste luisterboek bekend gemaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.