Categorie: "Columns"

Johan Derksen spaart niemand in columns

Johan Derksen is al jaren een notoire querulant binnen de voetbalwereld. Hij schrijft al een jaar of dertig een venijnige column in Voetbal International en is de niet meer weg te denken commentator in het gelijknamige televisieprogramma.

Kledingstress tijdens politieke conflicten in Den Haag…

Dominique van der Heyde staat als politieke verslaggever bekend om haar scherpzinnige analyses en ongezoute meningen. Geheel in stijl bracht ze daarom op Prinsjesdag 2013 haar eerste boek uit: Spitsroeden lopen in Den Haag. Volgens de promotekst geeft de NOS-verslaggeefster hierin een ‘uniek’ kijkje achter de schermen van de Nederlandse politiek, aan de hand van haar columns in Spits. Zo uniek is dit echter niet, want deze teksten heeft iedereen natuurlijk al in de krant kunnen lezen. Wat het boek bijzonder maakt is dat Van der Heyde haar ervaringen met politici deelt, zoals het conflict met Samsom.

Columns Martin Bril gebundeld in ‘Het geluk dat gezin heet’

‘Waar kijk je naar, pap?’ klonk het naast me. We waren onderweg naar school en stonden stil bij een stoplicht.
‘Uh… nergens naar,’ zei pap.
‘O, ik zie het al, je zit naar die kont te kijken.’ De elfjarige lachte als een vrouw die alles van haar man weet en haalde haar mobieltje tevoorschijn om haar berichten te checken.
Keek ik naar een kont?

Hilarisch en ontroerende voetbalcolumns Nico Dijkshoorn

Nico Dijkshoorn moest in april 2009 weg als sportcolumnist bij de Volkskrant. Johan Derksen, hoofdredacteur van VI, was er als de kippen bij om hem voor zijn eigen blad te strikken. “Op dat moment wist ik dat die chef-sport er geen verstand van had en dat ik Dijkshoorn zo snel mogelijk moest vastleggen.”

Ebru Umar vertelt alles over haar interviews met BN’ers

De nee-zeggers, de kadootjes, de ijdeltuiten, de what-evers, de buitenlanders, de iconen, de zeurpieten, de mediaatjes, de hartjes, de spiegeltjes, de helden en … de foutjes. Ebru Umar geeft een kijkje achter de schermen bij de vele interviews met BN’ers. Het boek is net verschenen en wat ons betreft, precies op tijd om als last minute moederdagcadeautje te shoppen.

Gras groeit niet sneller door aan de sprietjes te trekken

Bomenpropagandaliederen zingen met Gerard Joling. Leren netwerken tussen de crème de la crème van ondernemend Kennemerland Midden-Noord. Koikarpers keuren tijdens het Europees Kampioenschap koikarpers. Marcel van Roosmalen maakt het allemaal niet zoveel uit. Aan de Hongaarse die bananen uit haar vagina laat eten stelt hij dezelfde vragen als aan meisjes met Bijbelse namen van de christelijke studentenvereniging. Eigenlijk wil hij helemaal niets van ze weten, eigenlijk wil hij vaak helemaal niet zijn waar hij is, maar die reportage zal er komen.

De loden bal van het socialisme van Bart Tromp

‘De loden bal van het socialisme’ is het langverwachte boek met opstellen over de PvdA en de sociaaldemocratie van de in 2007 onverwachts overleden erudiete en vaak geestige schrijver en analyticus Bart Tromp. De sociaaldemocratie in al haar facetten had al vroeg zowel zijn intellectuele als zijn politieke belangstelling.