Ebru Umar vertelt alles over haar interviews met BN’ers

De nee-zeggers, de kadootjes, de ijdeltuiten, de what-evers, de buitenlanders, de iconen, de zeurpieten, de mediaatjes, de hartjes, de spiegeltjes, de helden en … de foutjes. Ebru Umar geeft een kijkje achter de schermen bij de vele interviews met BN’ers. Het boek is net verschenen en wat ons betreft, precies op tijd om als last minute moederdagcadeautje te shoppen.

De nee-zegger. En daar was ‘ie. In my face. Het ‘nee’ van Jeroen Pauw. Eén grote monoloog. “EBRU! Ebru, luister. Ik heb er over nagedacht maar ik ga het niet doen. Ik ga het NIET doen. NEE! Ik doe het niet en ik weet dat jij je daar dan over gaat opwinden en daar heb ik ook over nagedacht: daar moet je je maar overheen zetten.”

De voorbereidingen voor een interview gaan niet altijd over rozen. Op geheel eigen wijze beschrijft Ebru Umar in dit boek op een hilarische manier het al dan niet tot stand komen van het interview met de Bekende Nederlander, of het klikte (of niet), hoe het daarna verder ging (of niet)…

Ebru Umar maakte de afgelopen jaren talrijke interviews met allerhande bekende Nederlanders, die wekelijks werden gepubliceerd in weekblad Libelle. Het boek ‘99 gesprekken met‘ is een smakelijke inkijk in het hele proces van interviewen, de voorbereiding ervan en het eindresultaat (als dat er was). Aangepakt en uitgevoerd zoals alleen Ebru dat doet.

Voor haar boek deelde Ebru de geïnterviewden in groepjes in: naast de eeuwige nee-zeggers (waaronder Jort Kelder, Matthijs van Nieuwkerk en Epke Zonderland), de absolute kadootjes (Mc Dreamy, Jamie Oliver) zijn daar ook de ijdeltuiten; Mark Rutte, Geert Wilders en Maxime Verhagen:
Maxime Verhagen heb ik leren kennen op de Libelle Zomerweek. De timing was wat ongelukkig: ik was witheet toen hij aan kwam lopen. Witheet.

In haar boek neemt Ebru geen blad voor de mond. Ze laat, met haar humor en scherpe pen haar voor- en afkeuren duidelijk blijken.
Aaf Brandt Corstius kon ik kwijt bij De Zeurpieten, Hennie Huisman en Robert Kranenborg bij De Iconen, voor Sylvia Witteman overwoog ik De What evers maar smokkelde haar bij De Mediaatjes.

Maar ook de hartjes (Rutger Castricum, Thomas Acda en Thijs Romer), de iconen (Maarten ’t Hart, Sylvia Kristel en Frank Boeijen) en de foutjes worden zonder schroom beschreven, zoals die keer dat Ebru het interview van Jeanine Hennis – Plasschaert kwijtraakte.
Ik Jeanine gebeld die godzijdank meteen opnam. In Brussel. En mijn ongelooflijke amateurverhaal gedaan: “JEANINE JE BENT KWIJT!!!” Een gulle lach volgde: “Nou kom maar op dan, we doen het gewoon nog een keer!”(uit: 99 gesprekken met…)

Over de auteur
Ebru Umar (1970) studeerde bedrijfskunde en werkte tien jaar in het bedrijfsleven. In 2003 begon ze als columnist op de website van Theo van Gogh. Al snel ging zij ook voor andere kranten en bladen schrijven, voor onder andere het Algemeen Dagblad, Het Parool, Nieuwe Revu en Opzij. Inmiddels schrijft zij full time. Wekelijks houdt ze een interview met bekende Nederlanders in het vrouwenblad Libelle. Daarnaast schrijft ze artikelen en columns voor Metro, GeenStijl en MensHealth. ‘99 gesprekken met‘ met is Ebru’s vijfde boek.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Een gesprek met… Ebru Umar
Lees ook:Vulpen van Heleen van Royen gevonden?
Lees ook:‘Rock Roadie’: Jimi Hendrix vermoord door manager!
Lees ook:Libelle schrijfwedstrijd: Schrijf jij een nieuwe bestseller?
Lees ook:Stal Heleen van Royen idee van Judith Visser?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.