De loden bal van het socialisme van Bart Tromp

‘De loden bal van het socialisme’ is het langverwachte boek met opstellen over de PvdA en de sociaaldemocratie van de in 2007 onverwachts overleden erudiete en vaak geestige schrijver en analyticus Bart Tromp. De sociaaldemocratie in al haar facetten had al vroeg zowel zijn intellectuele als zijn politieke belangstelling.

De theorie en praktijk van de sociaaldemocratie in het algemeen en van de PvdA in het bijzonder wist hij als geen ander met zeer veel kennis van zaken en met intellectuele onafhankelijkheid onder woorden te brengen. In dit boek, dat verschijnt onder auspiciën van de Bart Tromp Stichting, zijn de belangrijkste opstellen en essays over socialisme en democratie samengebracht. Deze worden afgewisseld met nog steeds actuele korte commentaren en columns.

Over de auteur
Bart Tromp (1944–2007) was socioloog en politicoloog en is verbonden geweest aan verschillende universiteiten en aan het Instituut Clingendael. Sinds 1979 was hij politiek columnist voor Het Parool en sinds 2001 commentator buitenland bij Elsevier. Enkele jaren na zijn dood verscheen ‘Geschriften van een intellectuele glazenwassen‘ (2010).

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Bolkestein waarschuwt voor intellectuelen in politiek
Lees ook:Martin Bril overleden aan darmkanker
Lees ook:Murat Isik is nieuwe Schrijver van Nu
Lees ook:Laurens ten Cate; portret van een socialistisch journalist
Lees ook:Bart de Graaf biografie: Live fast, die young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.