Gras groeit niet sneller door aan de sprietjes te trekken

Bomenpropagandaliederen zingen met Gerard Joling. Leren netwerken tussen de crème de la crème van ondernemend Kennemerland Midden-Noord. Koikarpers keuren tijdens het Europees Kampioenschap koikarpers. Marcel van Roosmalen maakt het allemaal niet zoveel uit. Aan de Hongaarse die bananen uit haar vagina laat eten stelt hij dezelfde vragen als aan meisjes met Bijbelse namen van de christelijke studentenvereniging. Eigenlijk wil hij helemaal niets van ze weten, eigenlijk wil hij vaak helemaal niet zijn waar hij is, maar die reportage zal er komen.

De humoristische antipathie tegen de Nederlandse samenleving, vermengd met flink wat cynisme, maakt Van Roosmalens observaties messcherp. In ‘Gras groeit niet sneller door aan de sprietjes te trekken’ zet hij een beeld neer van de samenleving waar je dan weer om moet schaterlachen, en dan weer om moet huilen van pure ellende.

Marcel van Roosmalen schrijft voor onder meer nrc.next, Hard Gras, VARAgids en Het Parool. Van zijn hand verschenen meerdere boeken, waaronder de lovend ontvangen bundel ‘Het is nooit leuk als je tegen een boom rijdt‘ (2011). Zijn Hard Gras-special ‘Je hebt het niet van mij’. Een tragikomisch verslag van een jaar Vitesse werd uitgeroepen tot het beste sportboek van 2006 en bekroond met de Nico Scheepmaker Beker.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Marcel van Roosmalen schrijft aangrijpende portret Theo Bos
Lees ook:Nominaties Hard gras Prijs voor Sportjournalistiek 2009
Lees ook:Decembernummer van Hard gras
Lees ook:Liefdesverklaring Sjoerd Mossou aan Avondje NAC
Lees ook:Betty is met niemand te vergelijken; zelfs niet met Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.