Kinderboekenweekgeschenk: Per ongeluk! van Simon van der Geest

Het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar, getiteld Per ongelukt!, is geschreven door Simon van der Geest. Het wordt tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste 10 euro aan kinderboeken en komt uit in een oplage van 364.00 exemplaren. Bij het boek is een gratis app beschikbaar via de Appstore en Google Play, met ‘Het Geheime Hoofdstuk’ als SwipeStory.

Simon van der Geest (Gouda, 1978) groeide op in een klein dorpje tussen de weilanden. Zijn liefde voor theater bracht hem ertoe de thea- terdocentenopleiding te gaan volgen. Daar ontdekte hij dat zijn hart lag bij het schrijven en hij volgde de toneelschrijfopleiding. Naast toneelstukken begon hij te werken aan verhalen en gedichten voor kinderen en in 2009 verscheen zijn debuut, Geel gras. Voor zijn Odyssee-bewerking Dissus en voor zijn jeugdroman Spinder kreeg hij in respectievelijk 2011 en 2013 een Gouden Griffel. In het voorjaar van 2015 verscheen Spijkerzwijgen.

De illustrator van het Kinderboekenweekgeschenk is Karst-Janneke Rogaar. Zij maakt onder andere illustraties voor (luister) boeken, speelt en tekent live voor muziektheater en ontwerpt posters en uitnodigingen. Rogaar werkte eerder met Simon van der Geest, zij illustreerde Spinder.

Over het boek
Stel, je moeder zit in de gevangenis, maar ze is onschuldig. En die gevangenis staat op een streng bewaakt eilandje in de Waddenzee. En je vader, daar heb je ook niets aan, want die zit de hele dag te gamen. Wat doe je dan? Dan bedenk je een onwaarschijnlijk bevrijdingsplan. Tenminste, dat doet Ro. Samen met zijn vrienden Archie en Lela begint hij in een afgelegen schuur aan een fantastische uitvinding te werken. Want soms moet je iets doen wat niemand ooit gedurfd heeft, hoe gevaarlijk en onmogelijk het ook is…

De 61ste Kinderboekenweek duurt nog tot en met 18 oktober en heeft als motto Raar, maar waar!

Lees ook:Gouden Griffel voor Spinder van Simon van der Geest
Lees ook:Pupkin Film koopt rechten Spinder
Lees ook:Eerste Jan Wolkers Prijs voor Simon van der Geest
Lees ook:Harmen van Straaten schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2013
Lees ook:Gouden Griffel 2011 voor Dissus van Simon van der Geest

4 reacties op “Kinderboekenweekgeschenk: Per ongeluk! van Simon van der Geest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.