Categorie: "Dichtbundels"

Vijfentwintig jaar gedichten van Dingeman Kuilman

In Wrakgenoten brengt Dingeman Kuilman de gedichten samen die in een periode van vijfentwintig jaar ontstonden. Hij observeert met lichte verwondering het onvermijdelijke verval van wat waardevol en dierbaar is. Tegelijkertijd koestert hij de illusie van de liefde en de kunst, dat iets of iemand voor altijd behouden kan blijven.

Wij totale vlam van Peter Verhelst

In Wij totale vlam keren mensen terug van de maan, kussen ze een parkiet en knijpen ze in een naaktkat, reizen ze een glinstering in de lucht achterna, ontmoeten ze het eiland Sandy, of zien ze hoe vogels in een meer duiken en woorden tegen de onderkant van het wateroppervlak schrijven. De woorden wissen zich uit, maar altijd komen er nieuwe tevoorschijn.

Waarom ben je niet bij mij Arie Boomsma

Niets ter wereld inspireert dichters meer dan de liefde. Gelukkig levert dat oneindig veel moois op, of het nu lyrische odes of keiharde gedichten vol pijn en hartzeer zijn. Het was voor poëziekenner Arie Boomsma dan ook niet gemakkelijk om een persoonlijke keuze te maken.

40-jarig dichterschap bekroond met imponerende bundel

Ieder is op reis in de nieuwe bundel van Jasper Mikkers. Daadwerkelijk, of in gedachten. Aanvankelijk lijkt de vraag in welke richting de reis gaat er niet toe te doen. De zorgen van elke dag eisen alle aandacht op. Tot er een stilte valt, en de twijfel toeslaat. Waar gaan we eigenlijk naartoe?

Oprechte, herkenbare zoektocht naar ‘hoe te leven’

‘Zover’ overziet het leven tot nu toe. De tijd van twijfel is voorbij, het voorlopige karakter is verdwenen. We zijn ouder. Er zijn keuzes gemaakt, huizen gekocht, met vier kamers en een tuin op het zuiden. De romantische momenten in het park, waarop we de toekomst overdachten, liggen achter ons. Er zijn handtekeningen gezet. Wij zijn inkt, de potloodschetsen zijn uitgegumd.