Oprechte, herkenbare zoektocht naar ‘hoe te leven’

‘Zover’ overziet het leven tot nu toe. De tijd van twijfel is voorbij, het voorlopige karakter is verdwenen. We zijn ouder. Er zijn keuzes gemaakt, huizen gekocht, met vier kamers en een tuin op het zuiden. De romantische momenten in het park, waarop we de toekomst overdachten, liggen achter ons. Er zijn handtekeningen gezet. Wij zijn inkt, de potloodschetsen zijn uitgegumd.

Maar hoe moet dat, hoe vul je later in? Je herhaalt bewegingen, vult machines, voedt kinderen op. Zoekt je weg tussen de oude stenen van de stad, verlangt naar dromen, maar weet dat de dag telt.

Met ‘Zover’ schreef Froukje van der Ploeg een bundel over een ingevuld en kwetsbaar leven, een ontwapenende en herkenbare zoektocht naar het nu.

Over de auteur
Froukje van der Ploeg (1974) studeerde Audiovisuele vormgeving aan de Kunstacademie St. Joost in Breda en volgde de opleiding van schrijversvakschool ’t Colofon in Amsterdam. Van der Ploeg ontving in 2005 de Hollands Maandblad Poëziebeurs. In 2006 debuteerde zij met de bundel Kater. Ze treedt met grote regelmaat op op festivals, en schrijft ook in opdracht.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Gids voor het Einde der Tijden – zo overleven we 21-12-2012
Lees ook:Broze snippers van intense leven Floor van der Wal
Lees ook:Eerlijke zoektocht naar Mr Right
Lees ook:De eerste roman over het Urbach-Wiethe syndroom
Lees ook:Voor iedere week dat je zwanger bent een verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.