Krachtige en imponerende bundel van Els Moors

In ‘Liederen van een kapseizend paard’, de tweede poëziebundel van Els Moors, verschijnt de werkelijkheid opnieuw als een aaneenschakeling van lichamen onder hoogspanning. Een krachtig en imponerend boek.

De op het eerste gezicht intieme en onnadrukkelijke beelden dreigen voortdurend te kantelen en grotesk te worden. Aan de hand van absurde details en een bevreemdende logica zoekt Moors op een luchtige maar ook beklijvende toon de grenzen van haar denken op. Haar gedichten bieden geen houvast: wat overblijft is een wereld waarin taal de hoofdrol speelt.

Over de auteur
Els Moors (1976) woont en werkt in Brussel. Haar met lof overladen poëziedebuut Er hangt een hoge lucht boven ons werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs en bekroond met de Herman de Coninck-prijs voor het beste poëziedebuut. Van haar hand verschenen ook de roman Het verlangen naar een eiland en de verhalenbundel Vliegtijd.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Thriller en luisterboek ‘Wat overblijft’ Lieneke Dijkzeul
Lees ook:40-jarig dichterschap bekroond met imponerende bundel
Lees ook:Het debuut van Adѐle van Zuylen: Adel verplicht
Lees ook:Silent City Threes Anna maakt kans op Gouden Kalf
Lees ook:Peter Terrin ontvangt AKO Literatuurprijs 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.