Categorie: "Keuze van de lezer"

Wat betekende Harry Mulisch voor jou?

Harry Mulisch wordt omschreven als een van de belangrijkste schrijvers van Nederland. ‘De ontdekking van de hemel’ werd zelfs uitgeroepen tot het beste Nederlandstalige boek aller tijden. Persoonlijk heb ik niet zoveel werk gelezen van Mulisch. Voor mij bleef het bij ‘De Aanslag’ en ‘Twee Vrouwen’.

Poll #Boekenweek 2010

Ga jij een boek kopen tijdens de Boekenweek

  • Ja - Ik koop regelmatig boeken, dus ook tijdens deze week (44%)
  • Ja - Speciaal voor Boekenweekgeschenk van Joost Zwagerman (26%)
  • Nee - De stapel ongelezen boeken is nog te groot (16%)
  • Nee - Ik koop amper boeken (8%)
  • Misschien - Heb nog geen boeken op het oog (6%)
Loading ... Loading ...

Liefhebbers van het spannende boek mogen ‘Twee Tranen’ niet missen

“Het is een spannend boek, met veel verrassende wendingen. Telkens als je denkt te weten hoe het zit, blijkt het toch weer anders te zijn”, aan het woord is de 27-jarige Rimke de Groot uit Leeuwarden, die vertelt over ‘Twee tranen’. Als freelance journaliste en eindredacteur heeft ze een druk bestaan, waardoor ze minder leest dan ze zou willen. Maar dit boek kon ze niet wegleggen.

Ken jij Lee Child al?

Steeds meer lezers geven hun mening over het werk van diverse schrijvers. Zo ook Jacky die het werk van Lee Child wil promoten. “De hoofdfiguur in zijn boeken is niet alleen spannend maar gaat ook door roeien en ruiten om het recht te doen zegevieren. Ik heb al heel veel boeken gelezen, maar om de één of andere reden is deze schrijver mij opgevallen en kan ik niet wachten op z’n volgende boek.”

Dit debuut raden diverse lezers aan

De redactie van dit blog heeft diverse mailtjes gekregen over ‘Issa’s huis’ van schrijfster René De Mila. Deze debuutroman speelt zich zo’n zeventienhonderd jaar voor onze jaartelling in Babylonië. Volgens de schrijfster is dit ‘geen droog geschiedenisboek, maar een vlot te lezen roman voor iedere lezer ongeacht of je nu graag in het verleden duikt’.

(Win!) Huilend om het leven

Biff Johansson heeft een groot aantal fans dat zijn blogs op Hyves dagelijks volgt. Zo laat lezeres Wilma ons weten dat ze als ze begint te lezen niet meer kan stoppen. “Elke dag ben ik weer nieuwsgierig naar wat hij nou weer schrijft. Biff is een zielig figuur die over zijn leven schrijft. Het maf, maar ook ontzettend triest.” Van die columns kun je niet alleen genieten op zijn pagina, ze zijn ook gebundeld in ‘Huilend om het leven’.