Wat betekende Harry Mulisch voor jou?

Harry Mulisch wordt omschreven als een van de belangrijkste schrijvers van Nederland. ‘De ontdekking van de hemel’ werd zelfs uitgeroepen tot het beste Nederlandstalige boek aller tijden. Persoonlijk heb ik niet zoveel werk gelezen van Mulisch. Voor mij bleef het bij ‘De Aanslag’ en ‘Twee Vrouwen’.

Beide boeken heb ik met veel plezier gelezen en met name De Aanslag heeft echt indruk op me gemaakt. Waarom ik dan toch niet meer van deze schrijver las? Het onbekende trok mij meer. Ik las voor mijn boekverslagen dan ook het liefst boeken die net verschenen waren. Of werk van de op dat moment populaire jonge schrijvers als Joost Zwagerman en Ronald Giphart.

Ik kan op dit blog dan ook geen recensies plaatsen van het werk van Mulisch. Daarom roep ik jullie hulp in. Laat hieronder weten wat jij van het werk vond. Welk boek moet iedereen echt lezen. Wat betekende zijn pennenvruchten voor jou? Ik lees het graag.

Lees ook:Van bloemlezingen tot chicklits en psychologische thrillers
Lees ook:Harry Mulisch overleden (UPDATE)
Lees ook:Boeken lenen met Ronald Giphart en Annejet van der Zijl
Lees ook:Verfilmd: Ik ook van jou – Ronald Giphart
Lees ook:Giph is gegroeid in IJsland

2 reacties op “Wat betekende Harry Mulisch voor jou?

  1. rebelser

    Harry Mulisch was voor mij altijd taaie kost. Nooit echt spannend, maar mechanisch en bloedeloos, met te veel weinig interessante uitweidingen. Er kwam nooit een einde aan. Al zijn boeken zijn veel te dik. Als hij goede redacteuren had gehad en hij geluisterd had, dan waren zijn boeken veel beter geweest. Fantasie genoeg! Afgelopen dagen weer eens hele fragmenten van zijn de ontdekking van de hemel gelezen. Taai en gekunsteld.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martijn

    Ja ik heb het ook altijd lastig materiaal gevonden. Vond het wel een goed moment om weer te gaan lezen is het echt OVERAL uitverkocht! Was blijkbaar niet de enigste met die gedachten..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.