Liefhebbers van het spannende boek mogen ‘Twee Tranen’ niet missen

“Het is een spannend boek, met veel verrassende wendingen. Telkens als je denkt te weten hoe het zit, blijkt het toch weer anders te zijn”, aan het woord is de 27-jarige Rimke de Groot uit Leeuwarden, die vertelt over ‘Twee tranen’. Als freelance journaliste en eindredacteur heeft ze een druk bestaan, waardoor ze minder leest dan ze zou willen. Maar dit boek kon ze niet wegleggen.

‘Twee tranen’ is het debuut van Derwent Christmas, die tevens stadsdichter van Leeuwarden is. “Het verhaal begint als de hoofdpersoon, Didier Dominique, in een cel op death row zit waar hij een week later geëxecuteerd zal worden. Daar vertelt hij over het leven in de gevangenis, blikt hij terug op zijn leven en vertelt hij hoe het zover heeft kunnen komen dat hij ter dood veroordeeld is. Hij had alles wat zijn hartje begeerde, denk aan een succesvol bedrijf en een leuke vrouw, maar vond dat het tijd werd om het roer om te gooien. Als hij les gaat geven op een hogeschool, komt hij in contact met een studente die een onheilspellende aantrekkingskracht op hem heeft. Hij kan maar geen greep op haar krijgen en dat heeft uiteindelijk noodlottige gevolgen. Verder zal ik er niet te veel over vertellen, want dan is de verrassing weg.”

Rimke raadt dit boek aan vanwege de verrassende wendingen. “Telkens als je denkt te weten hoe het zit, blijkt het toch weer anders te zijn. Zo is het slot me bijgebleven, omdat dan eindelijk aan het licht komt hoe het allemaal echt in elkaar zit. Verder leest het als een trein. En doordat het door een man geschreven is, is het een wat ander verhaal dan de psychologische thrillers van vrouwelijke schrijvers als Saskia Noort en Simone van der Vlugt waarvan er de laatste jaren zoveel verschijnen.”

Lees ook:We stappen in een achtbaan van emoties
Lees ook:De tranen van liefde van Tim Overdiek
Lees ook:Spannende avonturen met de Secret Scouts
Lees ook:Michael Jackson biografie bij De Slegte
Lees ook:Leven na leven – Uniek in zijn thema

Eén reactie op “Liefhebbers van het spannende boek mogen ‘Twee Tranen’ niet missen

  1. peter

    super boek, spannend en zeker de moeite waard om te lezen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.