(Win!) Huilend om het leven

Biff Johansson heeft een groot aantal fans dat zijn blogs op Hyves dagelijks volgt. Zo laat lezeres Wilma ons weten dat ze als ze begint te lezen niet meer kan stoppen. “Elke dag ben ik weer nieuwsgierig naar wat hij nou weer schrijft. Biff is een zielig figuur die over zijn leven schrijft. Het maf, maar ook ontzettend triest.” Van die columns kun je niet alleen genieten op zijn pagina, ze zijn ook gebundeld in ‘Huilend om het leven’.

Biff heeft een zwaar en moeilijk leven dat zich in hoofdzaak afspeelt op zijn zuur ruikende bank en tussen de klamme lappen, tot op een dag een vrouw met een vreemde naam zijn leven binnenstormt. Op de achterkant van zijn debuut lezen we de volgende treffende tekst. “Biff Johansson is geboren op 1 augustus 1960 en heeft tot nu toe zo weinig gepresteerd dat we eigenlijk alleen maar kunnen zeggen dat hij bestaat. Met zijn eerste boek maakt hij een opmerkelijk debuut en lijkt het erop dat hij in één klap een teleurstellend leven goed maakt.”

En een succes is het volgens de schrijver zeker. “Binnen twee weken was ik door de eerste druk van 250 stuks heen. Ik heb het in eigen beheer uitgegeven, maar omdat ik zoveel fans heb, loopt het zo hard. Er gebeuren heel veel dingen rondom het boek. Zo mailen depressieve mensen me dat ze ervan opknappen en ze vertellen me over hun moeilijkheden. Anderen moeten er vreselijk om lachen, en weer anderen raken erdoor ontroerd. Tot nu toe reageer ik op alle berichten, maar het begint wel uit de hand te lopen. Dat had ik vooraf echt niet verwacht.” Inmiddels is zijn volgende boek alweer in de maak.

Ben je benieuwd naar dit bijzondere boek? Misschien mogen we je dan wel verblijden met een gesigneerd exemplaar. Biff stelt namelijk twee boeken voor de lezers van dit blog beschikbaar. Denk jij dat het op dit moment goed gaat met Biff, laat dan weten waarom je dat denkt.

Bezoek ook http://biffjohansson.nl/ en http://biffjohansson.hyves.nl/

Lees ook:Natuurlijk hebben we ook een hyve
Lees ook:No milk today
Lees ook:Voor de zakenman…
Lees ook:Opvolgers van de bestseller Wreck this Journal
Lees ook:Weer een nieuwe Annemarie Postma

39 reacties op “(Win!) Huilend om het leven

 1. Marlies

  Jaaaa! Ik heb hem ook een tijdje gevolgd!! Wat een aparte toestand! :D

    /   Beantwoorden  / 
 2. WJansen

  Schrijven lucht enorm op, ik denk dat ie zich stukken beter voelt nu hij zijn ellende op papier heeft gezet.
  Als hij een ander dieet gaat volgen, voelt ie zich nog beter.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Vera Simon

  Waarom ik denk dat het goed gaat met Biff? Hij heeft Ulrine, dat is niet geheel onbelangrijk. En hij komt erachter dat hij best wel muzikaal is. Ook al denkt hij natuurlijk zelf dat het weer niks is.
  Vul dit aan met zijn voorraad bami, tja, beter dan dit kan natuurlijk wel, maar voor Biff is dit al heel wat.
  Nu nog zijn negatieve gedachten om laten slaan naar positieve gedachten. Al zou Biff dan Biff niet meer zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Paul

  Wie zal het zeggen. Het begrip ‘goed’ is misschien slechts een waardeoordeel. Wat nu goed is, is op een ander moment slecht, of in ieder geval niet goed. Biff let alleen op innerlijk gerief dan wel ongerief. De buitenwereld speelt zich af in zijn hoofd. Wat dat aangaat is Biff een sterk spiritueel ontwikkeld mensch. Biff is nog goed of slecht, Biff is een teken aan de wand, een draaikolk in de grote orkaan van stof die het universum heet.

    /   Beantwoorden  / 
 5. jan kuiper

  Het gaat prima met Biff, de verkoop van zijn boek loopt als een trein(beter dan Biff zelf als hij uit bed komt) En verder hoeft hij nu niet al die bami blikken meer te openen, wat voor hem een bijna schier onmogelijke en vermoeiende opgave is.
  Nee…hij laat Ulrine gewoon een portie halen bij de afhaal chinees, de duvel schijt op een grote hoop en nu kan ik het mij permiteren, aldus de gedachtegang van onze sucsesvolle vriend.
  Hij denkt er zelfs over een cd te maken waarop zijn muzikale talenten ten volle tot hun recht komen. Hopelijk neemt hij niet teveel hooi op zijn vork(met bami lukt dat beter).

    /   Beantwoorden  / 
 6. Jacq

  Ik weet niet of het goed gaat met Biff, omdat ik hem niet persoonlijk ken. Wel merk ik aan zijn manier van schrijven dat hij veel valkuilen en negatieve gedachten heeft. Gaat het dan goed met hem?

    /   Beantwoorden  / 
 7. Karin

  Natuurlijk gaat het goed met Biff!
  Hij is binnen een paar maanden uitgegroeid tot een BH’er (Bekende Hyver).
  Zijn vriendenaantal is ondertussen toegenomen tot bijna 800. Er zijn overwegend positieve reacties, mensen die hem willen helpen…en…op zijn beurt helpt hij anderen door ze (achter de schermen) een knuffel te geven, of een hart onder de riem te steken.
  Biff beschikt over het vermogen om in één blog je te laten schaterlachen en te ontroeren. Inderdaad, als je eenmaal begint met lezen kun je niet meer ophouden…

    /   Beantwoorden  / 
 8. Wilma

  Ik denk niet dat het goed gaat met Biff ik voel dat het goed met hem gaat.
  Biff staat open voor nieuwe dingen , doet ook nieuwe dingen, gaat van mensen houden en raakt uit zijn isolement.
  Biff heeft lef gekregen durft zijn mond open te doen.
  De wereld van Biff wordt alsmaar groter en groter.
  Hij krijgt het voor elkaar om iedereen te boeien op welke manier dan ook ;-)

  Wilma

    /   Beantwoorden  / 
 9. Wilma van den Berg

  Het gaat ietsie beter met Biff.
  Hij heeft net een groot evenement gehad, waar hij ontzettend goed heeft gespeeld. Een kwartier lang, achter elkaar, helemaal geweldig.
  Maar dat heeft hem wel helemaat uitgeput.
  Thuis is hij direct onder zijn klamme lappen gekropen. Ulrine wachtte hem op en heeft hem vertroeteld. Hij krijgt nu gezond eten, wanneer Ulrine er is. Hij douche’t vaker. Dus dat is een vooruitgang.
  Geestelijk gaat het goed met hem, al blijft hij wel scepties.
  Zijn boek gaat geweldig, de eerste druk is al uitverkocht. Het signeren putte hem uit, dus dat hoeft nu niet meer. Dus over het algemeen gaat het beter met onze lieve lieve Biff.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Red Shoes

  Biff is geweldig. In zijn boek kun je lezen hoe hij opkrabbelt van een tikkeltje depressieve, maar in ieder geval deprimerende man naar iemand die langzaam maar zeker de liefde ontdekt. En op zijn blogs kun je lezen dat hij uiteindelijk een relatie ontwikkelt, zijn talenten ontdekt en een grote vriendenkring krijgt.
  Kortom, het gaat goed met Biff en zijn omgeving.
  (K)
  Red

    /   Beantwoorden  / 
 11. ilse Brinkhuis

  Denk wel dat het nu beter met hem gaat, nu er een boek over hem uit is. Het geeft je wel een goed gevoek dat zoveel mensen de moeite nemen het te lezen. Lijkt mij in ieder geval ook zeer leuk om te lezen.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Paul

  Biff verdient geld aan hamburgers! Dat is ok!. Het nut van een depressie is aan niemand besteedt. Hele steden worden zo depressief dat iemand er met een vliegtuig vol mensen, als u en ik, erin vliegt! Het jaar daar kan ik mij niet memoreren, maar ik heb het wel gezegd. Ik vind dat ik het boek heb gewonnen, anders wil ik het niet lezen. Een ander mooi ding is dat sites, ban Biff en gerelateerd aan Biff, nooit scheldpartijen laten zien. De wolkenkrabber van Biff staat niet bloot aan terrorisme, terwijl ik toch heel hard wil schelden!
  Het liefst trek ik hard van leer, maar ik wil de eerste niet zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 13. M. Maas

  Hij heeft wel veel negatieve gedachte, wellicht dat het intussen beter met hem gaat, maar na het lezen lijkt het nog van niet.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Ineke Kroon

  Biff voelt zich goed. Hij heeft succes en dat werkt altijd als anti-depressiva. Maar Biff gaat dat niet toegeven want als het beter met Biff gaat kan hij geen treurige blogs meer schrijven. Dus zal het leven van Biff altijd een treurzang blijven, voor ons, de lezers.

    /   Beantwoorden  / 
 15. fleur

  nee gaat niet zo goed met biff
  hij denkt dat hij de drops gek is
  door een foto die hij met zijn lezers heeft gedeelt. en zijn vriendin vindt hem te dik daar wou hij de mening van ons lezers over weten.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Anita te Gussinklo

  Ik denk dat het wel goed gaat met Bliff.
  Voor de lezers van dit blog stelt hij 2 exemplaren te beschikking.
  Volgens mij “groeit” hij door deze media aandacht.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Linda

  Ik weet wel zeker dat het goed gaat met Bliff, omdat hij zoveel goede reactie,s heeft gekregen op zijn 1ste boek,dat hij zoveel inspiratie heeft gekregen om nu een volgend boek uit te brengen.Door zoveel positieve reactie,s vergeet hij zijn eigen depressie

    /   Beantwoorden  / 
 18. B. Pijnappels

  nou volgens mij gaat het nu heel goed met Bliff hij spreekt toch zeer positief en als je je niet goed voelt dan ben je volgens mij ook niet positief in het leven. En dat hij de tijd neemt om al zijn fans op hyves een reactie terug te mailen ook al zijn het er zeer veel geeft ook een gevoel van ik mag er best zijn anders reageren er nooit zoveel mensen op mijn stukjes die ik schrijf
  ja het gaat goed met Bliff

    /   Beantwoorden  / 
 19. Laura

  Schrijven helpt zegt men. Dat geloof ik wel. Nu het andere mensen ook helpt, moet het er voor deze meneer in kwestie helemaal zonnig uitzien!

    /   Beantwoorden  / 
 20. Julienne

  Denk wel dat het wat beter gaat…..wens hem het wel

    /   Beantwoorden  / 
 21. elly

  leedvermaak is ook vermaak…..

    /   Beantwoorden  / 
 22. Esdude

  Leuk is vermaak

    /   Beantwoorden  / 
 23. Sophie

  Ik denk dat het steeds beter met Biff gaat..zoveel aandacht /reacties zowel positief als negatief,intressant want Biff staat niet eens zo negatief in het leven ,juist door al die reacties op zijn blogs kan hij veel “nuttige” karakter eigenschappen uit de mens halen ,en is hij tot de ontdekking is gekomen dat hij niet de enige is met negatieve(?) trekken of opvattingen over het leven:-)dus gaat het steeds beter met hem. Hij is intressant want men reageert op zijn inzicht op bepaalde onderwerpen over het leven en zijn openheid op hyves,en dat weet hij ;-) Verder is Biff met zijn dieet bezig en eet hij minder bami uit blik (wat ik niet geloof want het is niet te (vr)eten.zijn vriendin kookt nu lekker gezond voor hem en langzaam maar zeker verdwijnt de snackbar spoiler,en gaan zijn boeken als warme broodjes over de toonbank..en ik moet bekennen dat ik nog nooit een boek van Biff gelezen heb maar ik ga het zeker doen!!

    /   Beantwoorden  / 
 24. Paul

  Gelukkig maar dat ik gewonnen heb!

    /   Beantwoorden  / 
 25. w davelaar

  Een boek om eens rustig te lezen

    /   Beantwoorden  / 
 26. ErikB.

  Ik denk wel dat het heel langzaam, maar zeker steeds beter gaat met Biff. Omdat hij heel veel positieve reacties krijgt over zijn boek. En hij heeft Ulrine. En ik denk ook dat hij steeds meer inziet dat hij meer talenten blijkt te hebben dan hij dacht. Ik zou zijn boek graag eens lezen!

    /   Beantwoorden  / 
 27. k v kammen

  tuurlijk gaat het nu beter na regen komt zonneschijn bovendien was dit alles een leerproces en is hij nu zoveel levenservaring wijzer en zal hij weten hoe hij met dit om moet gaan..

    /   Beantwoorden  / 
 28. Marjon

  Ik weet het niet…gaat het wel goed?
  Het klinkt allemaal nog vrij deprimerend…

    /   Beantwoorden  / 
 29. Anneliese de Waal

  Lijk me een heel mooi boek om te lezen….

    /   Beantwoorden  / 
 30. Nicolien

  Biff VOELT goed en ik volg ALTIJD m’n gevoel.
  Hou nu al van hem én van z’n boek!
  Lijkt me een goed boek :-)
  Zeker niet deprimerend…

  Liefs,
  Nicolien;-)

    /   Beantwoorden  / 
 31. klazien

  top man met humor ga zo door.jij ben zoals jij bent

  groet klazien

    /   Beantwoorden  / 
 32. Marion

  Ik weet bijna zeker dat het goed met hem gaat…het lijkt me man met een gave om mensen te shokeren en daarnaast iemand met veel humor en levenservaring het is niet altijd goed met hem gegaan dat is mijn eerste maar ook tweede indruk…Ik hoop dat ik gelijk heb

    /   Beantwoorden  / 
  1. Harrie Beemsterwold

   Marion,

   Je bent een van de prijswinnaars, wil je je adres naar mij of naar Biff sturen, dan krijg je het boek snel opgestuurd.

   Harrie

     /   Beantwoorden  / 
 33. peety

  het gaat zeker goed met em anders was het niet zo’n goed boek en het nieuwe komt er oiook al aan duzzz het gaat toppie !!! zou em graag lezen ben reuze noieuwsgierig !!!

    /   Beantwoorden  / 
 34. LIENEKE

  een manier om je te uiten je levenservaring kunnen delen!
  en van je af te schrijven!

    /   Beantwoorden  / 
 35. Patricia de Ryck

  Biff heeft twee winnaars gekozen. Zij worden hiervan per mail op de hoogte gebracht.

    /   Beantwoorden  / 
 36. Paul

  Ik heb als winnaar mijn reactie nog eens terug gelezen, ik kan daar zelf geen conclusies uit trekken, ik zie het boek tegemoet(mooie Bifferiaanse zin)
  Groet Paul

    /   Beantwoorden  / 
  1. Harrie Beemsterwold

   Paul,

   Je bent een van de prijswinnaars, wil je je adres naar mij of naar Biff sturen, dan krijg je het boek snel opgestuurd.

   Harrie

     /   Beantwoorden  / 
 37. w davelaar

  mooi boek

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.