Categorie: "Young Adult"

Maak kennis met de Selection-trilogie van Kira Cass

Maak kennis met Selection-trilogie van Kira Cass. Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour, avondjurken en mooie juwelen. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te wedijveren om het hart van prins Maxon.

‘De Alchemisten 2: De Gouden Lelie’ bevat veel magie

De Alchemisten: De Gouden Lelie is geschreven door Richelle Mead. En als je Richelle Mead zegt, kent iedereen haar natuurlijk van de Academicus Vampyrus-reeks, waarin de hoofdrol is weggelegd voor dhampier en hoeder Rose Hathaway. In deze nieuwe adaptatie, een spin-off van de Academicus Vampyrus boeken, speelt alchemist Sydney Sage de hoofdrol.

Boekenblog leest nieuwe Zafon: Marina

Auteur Saskia Boree mocht deze maand wederom een boek in de schijnwerpers zetten. Deze keer is het de nieuwe Carlos Ruiz Zafon die half november werd uitgebracht onder de titel Marina. Over zijn verhalen hangt meestal een flinke vleug mysterie, en Marina is daarbij zeker geen uitzondering. Als lezer waan je je in een decor van spanning en geheimzinnigheid.

Young Adult thriller: Kijk niet meer om

Kijk niet meer om is een thriller van Siobhan Hayes. In het boek wordt Sinead haar hele leven al gemanipuleerd door haar broer Patrick. Wanneer ze zestien wordt, verdwijnt hij. Haar overbezorgde moeder dwingt Sinead om naar haar broer te zoeken. Patrick heeft net als vroeger aanwijzingen achtergelaten om Sinead te sturen.

Smiley: een waargebeurd verhaal over de StreetMaffia

Lotte Boot, de schrijfster van Smiley, laat in haar boek de keiharde, wrede wereld van bendeleden zien. Het waargebeurde verhaal gaat over het harde leven van Julia (Brenda Paz). Het young adult-boek laat zien hoe hard en zwaar het leven van sommige jongeren kan zijn. Je wordt letterlijk meegesleurd in het boek door de spannende wijze waarop het geschreven is.