‘De Alchemisten 2: De Gouden Lelie’ bevat veel magie

De Alchemisten: De Gouden Lelie is geschreven door Richelle Mead. En als je Richelle Mead zegt, kent iedereen haar natuurlijk van de Academicus Vampyrus-reeks, waarin de hoofdrol is weggelegd voor dhampier en hoeder Rose Hathaway. In deze nieuwe adaptatie, een spin-off van de Academicus Vampyrus boeken, speelt alchemist Sydney Sage de hoofdrol.

De voorganger van De Gouden Lelie is De Alchemisten 1: Bloedverwanten, waar ook Sydney de hoofdrol in speelt. Sydney is een alchemist en haar soort weet alles van de vampierwereld. Zij doen er alles aan om de mensheid te beschermen tegen de ‘verdorven wezens’. Zo noemen de alchemisten de Moroi, Strigoi en dhampiers. Bloedverwanten gaat verder waar het laatste deel van Academicus Vampyrus is geëindigd. De alchemisten twijfelen aan Sydney’s loyaliteit en vinden ze dat zij heeft geheuld met de vijand. Sydney krijgt sympathie voor de vampiers waarmee ze omgaat, waar ze behoorlijk mee worstelt. Dan blijkt ze ook nog de lijfwacht te worden van de Moroi Jill Mastrano.

In De Gouden Lelie heeft Sydney een hechte band met de vampiers Jill, Eddie en Adrian. Sydney begint te twijfelen aan haar geloof in de alchemisten. In dit tweede deel van De Alchemisten beschermt ze nog steeds Jill, die ondergedoken zit omdat ze een prinses is. Daarbij heeft ze ook nog Sonya en Adrian onder haar hoede die beiden over een speciale gave beschikken. Sydney voelt zich aangetrokken tot Adrian maar mag niet verliefd raken, want een relatie tussen Moroi en een alchemist is not done. Dat alles wordt nog extra getest wanneer Sydney en Sonya aangevallen worden door de Strijders van het Licht. Deze groepering wil dat alle vampiers uitgeroeid worden, maar dan ziet Sydney dat iemand uit haar directe omgeving zich bij de groep heeft aangesloten…

De Alchemisten 2: De Gouden Lelie leest zo vertrouwd. De magie van Academicus Vampyrus zit ook in de De Alchemisten-serie en het blijft spannend en boeiend. Richelle Mead weet hoe ze een spanningsboog in haar boeken moet leggen en doet dat uitmuntend. De personages waren al bekend voor velen, maar mocht je net met deze serie beginnen: je rolt er zo in. De personages zijn herkenbaar en wat er allemaal voorgevallen is wordt op een gegeven moment ook duidelijk. Er komt nog een derde en vierde deel. Zal de magie voortvloeien in de andere boeken?

Door Danny Nomden

Lees ook:Geen glittervampiers in Academicus Vampyrus
Lees ook:Boektrailer: Profeet van de Duivel – Adrian Stone
Lees ook:J.K. Rowling beschuldigd van plagiaat
Lees ook:Vernieuwde Gouden Boekenuil vliegt in 2012 weer uit
Lees ook:Dinerdiva in de city

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.