Wanneer levens beheerst worden in Enders

Een ander opvallend boek dat deze maand is uitgekomen draagt de titel Enders. Auteur Lissa Price zet met dit boek een modern verhaal neer in het straatje van De Hongerspelen. Saskia Boree las het voor Boekenblog, en vertelt er meer over.

Na het sluiten van de bodybank kan Ender Callie Woodland zich nog steeds niet ontdoen van de Ouweheer, die haar door middel van een chip in haar hoofd, ongenadig in haar macht heeft. Ze wordt door hem gedwongen een explosie bij te wonen, waar zowel Starters als Enders de dood bij vinden, en Callie wordt kort na die explosie zelf onderschept. Hierbij ontmoet ze de mysterieuze Hyden, de zoon van de Ouweheer, die door proeven uit zijn verleden een zeer gevoelige huid heeft. Door zijn gevoeligheid heeft hij door de geringste aanraking al veel pijn. Toch zet hij door in de strijd tegen zijn vader.

Callie wil zoveel mogelijk Starters zonder huis of familie redden door ze op te sporen via hun chip, en ze een goed onderkomen bieden, maar Hyden heeft zelf zo zijn eigen missie. Hij is op zoek naar Emma. Daarnaast zoekt Callie samen met hem een oplossing om de chip uit haar hoofd te krijgen, echter is het verwijderen van zo’n chip niet zonder dodelijke gevolgen. Wanneer er mensen in het onderkomen van Hyden binnenvallen, en alle geredde Starters worden meegenomen, vinden niet alleen wederom een aantal Enders de dood, maar begint het avontuur ook pas echt. Door het vele rondrijden wordt Emma dan toch gevonden. Al snel blijkt dat Emma als lokaas heeft gediend, en worden Callie, Hyden en Michael overmeesterd. In het gebouw waar het drietal gevangen wordt gehouden, worden ze door middel van hun zwaktes gedwongen mee te werken aan diverse testen en proeven.

Het moment breekt aan dat de mensen van de instelling daadwerkelijk de chips willen verwijderen, en al snel wordt Hyden gezien als iemand die weet hoe je het metalen plaatje kunt verwijderen zonder dat de dood intreed. Hyden is immers de zoon van de Ouweheer die deze chips inbracht. Echter heeft Hyden nog nooit een chip verwijderd zien worden. Emma is de eerste die zich aanbied voor een chip operatie, maar gaan ze de chip veilig uit haar hoofd krijgen? Wat heeft Callies vader met de chips te maken? En zullen ze nog waardevol zijn zonder die chips?

Enders is het vervolg op Starters, een verhaal dat eerder werd uitgebracht door Lissa Price, en is meteen het slot van een duologie dat de lezer tot het laatste moment in zijn greep houdt. De auteur schreef het verhaal vanuit Callies oogpunt, en vertelt het verhaal duidelijk vanuit een sci-fi achtige opstelling. Het beste is om dit boek in te delen bij de fantasie thrillers, al is dit boek eigenlijk niet bij een specifiek genre onder te brengen. Spannend tot de laatste bladzijde, en fans van De Hongerspelen zullen zeker smullen!

Tekst: Saskia Boree

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Een kus in Havana
Lees ook:Carlijn Vis laat belang zien van herdenken en vieren vrijheid
Lees ook:Zestig dagen geen contact met je grote liefde…
Lees ook:Boekenblog leest meeslepende 60 dagen van Gillian King
Lees ook:Leer betere keuzes maken met ‘Beslist’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.