Categorie: "Sport"

Koning Voetbal ware voetbalencyclopedie

koningvoetbalKun je de WK-spanning niet meer aan, duik dan in Koning Voetbal. Dit is een rijk geïllustreerd, prikkelend en provocerend leesboek over volkssport nummer één. Een voetbalencyclopedie vol leuke weetjes en met een persoonlijk tintje, geschreven door Paul Onkenhout, Edwin Struis en Dick Sintenie.

Kijk voetbal A.U.B

kijkvoetbalaub_dianakuipDiana Kuip weet één ding zeker: het is beter voor je als je voetbal kijkt. Of een andere sport dus, dat mag ook. Je mist anders gewoon een hoop. Sport is liefde, lelijk, janken en humor, aldus Kuip. En een uitermate handig communicatiemiddel. ‘Ik ben niet zo’n prater, maar doordat ik een beetje over sport klets lijkt het nog wat.’

Wim Kieft is blij dat hij weer echt leeft

biografie-wimkieftBijna twintig jaar lang droeg voetballer Wim Kieft een groot geheim met zich mee. Dat is nu voorbij. Aan Michel van Egmond, auteur van de mega-bestseller GIJP, vertelde hij zijn onwaarschijnlijke verhaal. Wat ons betreft echt de topper voor vaderdag (dat is morgen al, maar je vader zal het vast niet erg vinden als je vertelt dat dit zijn cadeau is).

Echte hockeyers douchen niet #wkhockey

hockey_boekHet WK Hockey in Den Haag nadert het einde. De dames spelen op dit moment hun finale en morgen is het aan de heren. De vorige keer dat het WK hockey in Nederland plaatsvond, was in 1998. Sindsdien steeg het aantal hockeyers in Nederland spectaculair. Ricci Scheldwacht ging op zoek naar het verhaal achter deze opmerkelijke groei en ontdekte een wereld met eigen waarden, gebruiken en tradities, waar iedereen elkaar kent.

GOAL! met cartoons van Mordillo

goal_mordilloWie is er niet opgegroeid met de fantastische kleurrijke cartoons van de wereldberoemde tekenaar Mordillo? De tijdloze humor die steeds nieuwe generaties boeit? Jaap de Groot maakte een prachtige selectie uit de vele humoristische tekeningen van Guillermo Mordillo, voor wie voetbal een favoriet thema is. De Groot combineerde die met kleurrijke uitspraken van bekende namen uit de voetbalwereld.

Lijstjes, anekdotes, quizvragen, foto’s en weetjes over WK

allesoverwk“Oranje is deze zomer weer het gesprek van de dag. Indien je als modale voetballiefhebber op de been wilt blijven tijdens de dagelijkse discussies op het werk, in het café of thuis, kun je Het WK van A tot Z geen dag missen. Na het bestuderen van dit boek weet je zelfs meer van het internationale voetbal dan Louis van Gaal”, aldus Johan Derksen.

Iedereen bondscoach met dit boek #vaderdag!

bondscoach-boekBen jij nu zo slim of is hij nu zo dom? Dat is de vraag die nu eindelijk beantwoord kan worden dankzij de nieuwe publicatie Bondscoach! Coaching handboek voor 16 miljoen Nederlanders. Iedere Nederlandse voetballiefhebber denkt bondscoach te kunnen zijn. Nu kunnen de voetbalkenners zich gaan meten aan de echte top. Wat moet een bondscoach écht beheersen om titels te winnen? Dankzij een heldere methodiek kunnen 16 miljoen Nederlanders diens werkzaamheden nu stap voor stap beoordelen. Het ideale boek voor vaderdag wat ons betreft!

Nico Dijkshoorn met de punt voren

nicodijkshoorn_puntnaarvorenNico Dijkshoorn kiest in Voetbal International een totaal andere invalshoek dan de traditionele voetbaljournalisten. Een column van Nico Dijkshoorn lees je met een glimlach. Zelfs de mensen die hij op uitermate creatieve wijze fileert zullen het geamuseerd lezen.

Jan Boskamp op zijn best

boskampbuldertBoskamp buldert – Vannieuwkerke vs Boskamp is het enige boek dat er echt toe doet als je straks naar het WK voetbal wil kijken. Niet te missen lectuur met een verfrissende kijk op het voetbal in de Lage Landen. Wij garanderen gelach, wenkbrauwengefrons, een brok in de keel en onbetaalbare achtergrondinformatie.