Doping is in het voetbal altijd aan de orde geweest

“Doping is in het voetbal altijd aan de orde geweest. Wat kan worden gemanipuleerd, wórd gemanipuleerd”, dat zegt Thomas Kistner, schrijver van de bestseller FIFA Maffia én het deze maand verschenen Shot. Als je dit boek hebt gelezen, kun je nooit meer ‘normaal’ naar een voetbalwedstrijd kijken.

Doping associeerden we tot voor kort vooral met de wielrensport, maar onlangs werd ontdekt dat er bij de Duitse clubs VfB Stuttgart en SC Freiburg eind jaren zeventig en begin jaren tachtig sprake was van georganiseerd dopinggebruik. De voetbalwereld blijkt van systematisch dopinggebruik doordrongen te zijn, zo ontdekte Thomas Kistner, die je ook wel de specialist in criminaliteit in de sport kunt noemen. De onderzoeksjournalist van de Süddeutsche Zeitung onderzoekt al ruim twintig jaar de criminele activiteiten bij het miljardenbedrijf FIFA.

In Shot brengt de schrijver dopingschandalen van over de hele wereld in kaart. Het boek staat vol onverwachte onthullingen en schandalen. Ja, hij zal ook met dit boek weer choqueren.

9789401604772

Lees ook:Doping! Doping? Doping: wie gelooft die renners nog?
Lees ook:Doping in de Tour de France en wat daar over te lezen valt
Lees ook:Ontspoorde wetenschap: fraude, plagiaat en academische mores
Lees ook:De Liquidatie Dossiers van Wim van de Pol
Lees ook:Gelijkspel! Over homoseksualiteit en topsport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.