Tim Krabbé schrijft meer over wielrennen dan De Renner

Wielerfanaten kennen natuurlijk ‘De Renner’ van Tim Krabbé. Van deze klassieker zijn begin dit jaar nog verkocht aan Frankrijk en Zweden. Maar er valt meer te lezen. In De veertiende etappe zijn de beste korte stukken bijeengebracht die Tim Krabbé in de loop der jaren over wielrennen schreef.

Samen met zijn klassieker De Renner geeft dit boek een beeld van het grote wielrennen van de laatste halve eeuw, en van zijn eigen wielerleven dat uit meer dan duizend amateurkoersen bestond. De Renner gaat bijvoorbeeld over de Ronde van Mont Aigoual, een zware klimkoers in Zuid-Frankrijk, die hij op 26 juni 1977 reed. Deze meeslepende beschrijving van een gevecht om een sportoverwinning heeft door de jaren heen niet alleen een publiek onder wielerliefhebbers gehad, maar is ook altijd hogelijk gewaardeerd door lezers zonder belangstelling voor wielrennen of sport.

De veertiende etappe

Lees ook:Scoort wielrenner Tim Krabbé tijdens de Senior Games?
Lees ook:Tim Krabbé wint goud bij wielerwedstrijd Senior Games
Lees ook:Tim Krabbé schrijft boek over schietpartij Columbine
Lees ook:Mart Smeets schrijft spraakmakend boek over Armstrong
Lees ook:Jasper Krabbé maakt 230 portretten van zijn vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.