Jasper Krabbé maakt 230 portretten van zijn vrouw

Kunstenaar Jasper Krabbé heeft een bijzonder boek gemaakt. Centraal in dit verrassende werk staat Krabbé’s zoektocht naar de identiteit van zijn vrouw, die al jaren als zijn muze fungeert. De circa 230 zorgvuldig geselecteerde werken op papier, gecreëerd tussen 2009 en 2011, reflecteren zijn fascinatie als kunstenaar. In zijn tekeningen experimenteert Krabbé met verschillende technieken. Tevens zijn teksten van kunsthistoricus Pietje Tegenbosch en curator Jonathan Turner opgenomen in het boek.

Krabbé’s portretten bevatten talloze referenties. Zij refereren aan de traditie van oude meesters als Ingres en Holbein, maar lonken evengoed naar street art, filmposters en oude advertenties. Heden en verleden komen in dit werk samen – alsof deze ene, unieke vrouw in elke tijd geportretteerd had kunnen worden. Dit boek is een ode aan de liefde en tegelijkertijd een onderzoek naar de vele stijlen en technieken van één kunstvorm en de vele aspecten van één vrouw. Met deze serie verheft Krabbé zijn vrouw tot hedendaags icoon, een muze van alle tijden.

Over de auteur
Jasper Krabbé (1970) studeerde cum laude af aan de Rietveld Academie te Amsterdam. Zijn werk reflecteert vaak herinneringen van plaatsten, gebeurtenissen en personen. Het zijn geen heldere beelden, maar zoals herinneringen meestal verschijnen: verstoord door andere beelden, onvolledig, zonder logica en nooit eenduidig. Krabbé maakt in zijn werk op papier vaak gebruik van materialen die hij in zijn omgeving vindt; enveloppen, pakpapier, pagina’s uit boeken en vintage lijsten.

Closer To You verschijnt ter gelegenheid van de gelijknamige expositie in de Kunsthal Rotterdam, te zien van 25 februari.

[isbn]9789089102805[/isbn]

Lees ook:Tante Jeroen Krabbé overleefde concentratiekamp
Lees ook:Harold Hamersma maakt wijnreis door zijn lichaam
Lees ook:Kunstkannibaal Peter Klashorst
Lees ook:Boekenheld van Sam De Buysscher lanceert Boekenbeurs
Lees ook:Scoort wielrenner Tim Krabbé tijdens de Senior Games?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.