Categorie: "Voorproefje"

Voor de ruimteonderzoeker ben jij een groot probleem

Jij bent het meest irritante stukje technologie waarmee hij ooit te maken zal krijgen, met je schommelende stofwisseling, je zwakke geheugen, je ontwerp in wel een miljoen verschillende uitvoeringen. Je bent onvoorspelbaar. Je bent wisselvallig. Het kost weken om je te repareren. De technicus moet zich het hoofd breken over hoeveel water, zuurstof en voedsel je in de ruimte nodig zult hebben, hoeveel extra brandstof het vergt om je garnalencocktail en bestraalde rundertaco’s de lucht in te krijgen. Zonnecellen en straalpijpen van een stuwraket zijn stabiel en stellen tenminste geen eisen. Ze ontlasten zich niet, raken niet in paniek, worden niet verliefd op de gezagvoerder. Ze hebben geen ego. Hun onderdelen begeven het niet zonder zwaartekracht, en ze werken prima zonder slaap.

Sidney Vollmer leest voor uit Alles ruikt naar Chocola

Sidney Vollmer leest voor uit zijn nieuwste boek ‘Alles ruikt naar Chocola’. Het boek gaat over Tom Mitchell, de jonge, onhandige zanger van The Guilty Pleasures. Hij probeert uit alle macht met zijn band in Nederland door te breken in het jaar dat zijn vader is overleden. Terwijl hij zich onderdompelt in de muziek en een nieuwe single lanceert, stort zijn moeder zich op een nieuwe liefde, gevonden via een dating site.

De 10 Geboden & Herman Brusselmans

Schrijver Herman Brusselmans openhartig met Arjan Visser over de 10 Geboden. De Geboden worden hem voorgelegd en aan de hand hiervan komen zijn jeugd, zijn opvoeding en zijn ouders langs. Ook heeft Herman het over zijn wereldbeeld, katholicisme, zijn godsbeeld en atheïsme. Uiteraard wordt er ook gesproken over het schrijversschap en taal.